Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Шиптари по обичају: “Росу” упала у Штрпце!

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с циљем новог застрашивања и малтретирања Срба у овој општини, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију. На више локација у Штрпцу полиција од раног јутра по налогу суда и тужилаштва у Урошевцу спроводи рацију, потврдио је за медије у Приштини тужилац Расим Маљоку. Како је навео, у току је рација на четири локације са којих се уклањају сигурносне камере.

-Ове нелегалне структуре крше правни и уставни поредак Републике Косово и имају елементе кривичног дела удруживање за антиуставну делатност у вези са шпијунажом, рекао је Маљоку и додао да се спроводи акција одузимања документације и опреме.

Специјалци Росу су распоређени на више локација, блокирали су читаву општину, упали су у основну школу Шарски одред на Брезовици, у објекат поште у селу Драјковце, упали су и претресали зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и компјутере, упали су у зграду ТВ Херц, једине телевизије на српском језику у Штрпцу, пењу се по бандерама одакле скидају надзорне камере које не раде више година, наводи се у саопштењу.

Канцеларија додаје да су поново изабрали да у Штрпце упадну баш на велики празник, с обзиром да је данас сеоска слава свети Јован и велики вашар у Штрпцу када се окупља велики број мештана, а исто су учинили и приликом претходних упада у ову српску средину.

Иако јединице из Приштине добро знају да камере које су легално постављене пре скоро десет година, нису у функцији већ дуже време и то су проверавали и претходних дана у више наврата, то им је послужило као изговор да поново упадну у Штрпце, малтретирају народ који не може нормално да функционише. С каквим оправдањем специјалци Росу упадају у српску основну школу у Штрпцу?, питају из Канцеларије за КиМ.

Нема сумње да је по среди нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини, закључује се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

СМИЈЕШНО И ТРАГИЧНО: Док у Црној Гори расте српски бунт због Резолуције о Сребреници, Јаков у Мајамију отвара Самит младих НАТО-а!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

jakov_milatovic_milojko_spajic_zdravko_krivokapic

СМИЈЕШНО И ТРАГИЧНО: Док у Црној Гори расте српски бунт због Резолуције о Сребреници, Јаков у Мајамију отвара Самит младих НАТО-а!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!