Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Срби у свијету: Црква у Домениканској Републици!

Као што смо навикли да наших људи има свугде по свету и да несебично шире и чувају нашу веру и нашу Српску Православну цркву, најбоље је доказао један од најуспјешнијих бизнисмена Драго Илић – Гаги. Он је уступио земљу у централном делу Пунта Цане (Домениканска Република) за изградњу храма који му је лично благословио блаженопочивши Митрополит Амфилохије.То ће бити први православни храм на Карибима , где ће се редовно одржавати Богослужења.

Црква ће изгледати велелепно у стилу ХЕРЦЕГОВАЧКЕ Грачанице.

На питање зашто није на тако атрактивној локацији подигао хотел, зграду, Илић је рекао: ” Црква је љубав према Христу а Христос је љубав према човеку, ја волим људе ма које вере били и сваку поштујем, али своју не дам и не заборављам”.

Црква је у брзој изградњи и за мање од годину дана спољашњи радови скоро су па готови, уз помоћ добрих људи и њихових донација.

Свако нека донира колико може, јер суштина је да човек себе узида у светињу на онај начин на који то може урадити, истакао је Илић.

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!