Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Када неко нема образа (ДПС): Измислили партијско запошљавање и примјењивали га 30 година, данас кукају јер то други раде!

Клуб посланика ДПС-а тврди да од конституисања Владе Црна Гора константно биљежи негативне оцјене у извјештајима сачињеним од стране међународне заједнице, што је резултат погубног рада одлазеће власти.

Управо Извјештај Стејт департмента, који се између осталог бавио и партијским запошљавањима, како у јавном сектору, тако и другим областима, одсликава одлике и приступ још увијек актуелне владе који је поразан готово у свим сегментима. Такво стање је превасходно видљиво у бројном ухљебљивању и нагомилавању партијских чиновника што је проузроковало негативно пословање државних предузећа, те поједине гиганте довело пред упитном перспективом и могућим стечајем као у случају са ЦЕДИС-ом. То је слика и прилика једног становиштва и грамзљивости партија конституената власти који су својом похлепом сатрли и деградирали црногорски систем који клизи ка тоталној блокади, само зарад личних интереса појединаца и привилегија партијских чиновника, њихових пријатеља, уже и шире породице. Грађани су тога свјесни и није им потребан било какав извјештај да им сугерише погубну популистичку политику актуелне владајуће већине, са чим се под хитно мора прекинути оног момента када буде конституисана нова. Подсјетимо на Извјештај Европске комисије из маја прошле године у којем се такође изразила забринутост због тадашње Измјене Закона о државним службеницима и намјештеницима, констатовало да чланство у политичким партијама снажно утиче на запошљавања у јавном сектору, али и упућен позив сада већ одлазећој Влади да избјегава политички мотивисана отпуштања и запошљавања у државној управи. Међутим, Влада ни тада на свом почетку није много марила за овакву критику и упутства, па тек можемо замислити сада у техничком мандату колико је тангира најновији негативан Извјештај Стејт департмента и колико је њене чланове уопште брига за то. Сасвим сигурно да је другачије и да их интересује, не би уназадили Црну Гору и стопирали њен развој, него би прихватали овакве и друге препоруке наших међународних партнера, те радили на имплементацији и даљем наставку спровођења кључних реформи везаних за европску будућност Црне Горе– закључују у саопштењу ДПС-а

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!