Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Браћа”Хрвати, изасланик загребачке владе: Не би нас данас било да није било НДХ-а!

Изасланик хрватске Владе Матко Раос поручио је данас у Сплиту да не би било данашње Хрватске да није било 10. априла 1941. године, што је дан формирања Независне Државе Хрватске. Раос се обратио на обиљежавању 31 године од оснивања јединице ХОС-а “Рафаел Витез Бобан”, гдје је, како је рекао, у име потпредсједника хратске Владе и министра бранитеља.

Морате знати, да није било 10. априла 1941. не би било ни данашње Хрватске – кратко је поручио Раос и добио велики пљесак свих окупљених, преноси портал Индекс.

Предсједник Скупштине Сплитско-далматинске жупаније Мате Шимундић рекао је да су ХОС-овци “онда били за `Дом спремни, а да су то и данас`”, те да им он као представник државне власти исказује част.

– Држава која то доводи у питање доводи у питање и свој опстанак – рекао је Шимундић.

Бивши генерал ХОС-а и посланик “Домовинског покрета” у Хрватском сабору Анте Пркачин рекао је да је за њега највреднија јединица била усташка “Црна легија”. Он је подсјетио да је на данашњи дан прије 81 годину створена НДХ и упитао да су Хрвати у таквој ситуацији да о томе не смију да говоре.

На обиљежавању 31 године од оснивања Девете бојне ХОС-а, хрватски ратни ветерани јуче су у дворани “Лора” у Сплиту узвикивали “За дом спремни”. У обраћању у пуној дворани предсједник Удружења Девете бојне Марко Скејо говор је завршио ускликом “За дом спремни”, уз учествовање публике.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!