Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрија Мандић: Млади да се сјећају хероја са Кошара и Паштрика!

‘-Као народ увијек треба да се сјетимо битке на Кошарама која је једно вријеме била заборављена. То је највећа битка у вријеме НАТО агресије на СЦГ, а данас су младој генерацији насушно потребни тако узвишени примјери родољубља и патриотизма као код хероја Кошара и Паштрика, поручио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

Тадашња Влада ЦГ је тешко искомпромитована издајом властите Отаџбине, а данашња се брука и срамоти издајом начела и поука Св. Петра Цетињског. Одрицање од Косовског и Светопетровског завјета је велика опасност за ову земљу јер се тако подривају сами темељи Црне Горе, нагласио је он.

Битка на Кошарама или пакао Кошара, била је битка између припадника Војске Југославије и припадника терористичке ОВК, подржаване од стране регуларне Војске Албаније и НАТО авијације. Битка се водила око граничног прелаза Раса Кошарес на граници СР Југославије и Републике Албаније између 9. априла и 10. јуна 1999, током НАТО бомбардовања СРЈ.

Циљ напада са албанске стране (операција Стрела) била је остваривање копнене инвазије на Косово и Метохију и пресецање комуникације између јединица ВЈ у Ђаковици и Призрену. Такође, још један циљ је био и заузимање ширег подручја Метохије.[4][5] После тешких борби ВЈ успела је да порази нападача и спречи његов продор на Косово и Метохију. Припадници ОВК успели су да заузму караулу Кошаре због артиљеријске подршке Војске Албаније, подршке НАТО авијације и малог броја војника ВЈ на том подручју који су морали да се повуку, али су поражени у њиховом плану копнене инвазије на том правцу упркос подршци коју су имали.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!