Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

На предлог Шојгуа: Емир Кустурица на челу Централног позоришта совјетске армије!

Славни редитељ Емир Кустурица прихватио је понуду министра одбране Русије Сергеја Шојгуа да преузме место главног директора Централног позоришта совјетске армије, саопштила је портпаролка Министарства одбране Русије Росијана Марковска.

Према њеним речима, Шојгу се у понедељак састао са Кустурицом.

Министар је истакао дугогодишње пријатељске односе са Кустурицом, његов таленат и велики рад који долази из срца. Истичући Кустуричину улогу у очувању и развоју најбољих традиција руске културе, Шојгу му је понудио место главног режисера Централног академског театра совјетске армије, рекла је Марковска.

Сцена Позоришта совјетске армије има велику историју и традицију. Креативни планови на новој позицији су да се радње познатих филмова пренесу у позориште, на пример, ‘Ждралови лете’, ‘Живот је чудо’ и други“, цитирала је Марковска Кустурицу.

Она је додала да је редитељ изразио наду да је за њега велика част да прихвати понуду и да је нагласио да ће „у свету у коме се вредности веома брзо мењају“ настојати да задржи класичне вредности.

Извор: рс.спутникнеwс.цом

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ И ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Јована Дучића и Рабиндраната Тагореа!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Стигла књига из 1892. године и обновљена ђачка дружина “Владика Његош”!

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!