Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ово нико не види и не осуђује: Дјеца узвикују “Алаху екбер”, ратна атмосфера у сред Босне!

ИЗ БУЖИМА данас поново стижу узнемирујуће слике, које подсећају на ратно стање у БиХ – уз униформе бошњачких паравојних формација и узвике „Алаху екбер“.

У Бужиму се данас обиљежава ратна акција “Фебруарска офанзива ’94”, а сцене које су се могле видети на овом догађају узнемириле су грађане. Униформе, повици Алаху екбер, ратна застава БиХ, заставе Армије БиХ могли су се видети, али и актуелна застава БиХ. Међу окупљенима је било доста дечака и девојчица, и жена.

Слика може припадати 4 особе, људи стоје и напољу

– Народ је непобједив, посебно у трнутку када нема избора, када одлучи да брани свој опстанак и своју егистенцију, чуло се на скупу у Бужиму.

Учесници скупа марширали су од основне школе у овом мјесту до одредишта „Хасин врх“, узвикујући ратне и верске пароле.

Слика може припадати 7 особа, људи стоје и напољу

Ово скандалозно обиљежавање годишњице испраћено је на друштвеним мрежама, а неколико снимака објављено је на Фејсбук страници Удружење “Нанићеви Бужимљани”. Сваке године 11. јануара у Бужиму се обиљежава акција “Муња 93”коју је извела тадашња бужимска бригада и сваки пут гледамо исте слике и ратнохушкачке поруке са тих прослава.

Слика може припадати 7 особа, људи стоје и напољу

Слично је било и овог 11. јануара кад су из Бужима стизале екстремистичке поруке младића у зеленим береткама, а реакције и осуде међународне заједнице биле су прилично благе и закаснеле.

Слика може припадати 5 особа, људи стоје и напољу

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!