Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Одвратно: Мило чека Дритана да му поднесе извјештај има ли већину у парламенту!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да очекује данас да чује извјештај о консултацијама које су обавили потенцијални конституенти нове владе. Појаснио је да би по добијању сазнања о постојању парламентарне већине њеном представнику дао мандат за састав владе.

Ђукановић је, за Телевизију Црне Горе, казао да сматра да постоји висок степен подударности око тога што би сад требало радити у Црној Гори.

То је, прије свега, брзо формирати владу која ће бити утемељена у јасној парламентарној већини заснованој у европској и грађанској политици, истакао је Ђукановић.

Та влада, додао је, требало би што прије да почне са активностима како би се наставило квалитетно преговарање са ЕУ да би се у блиској будућност створила могућност за остварење циља и улазак у ЕУ.

Предсједник државе и најјаче црногорске партије казао је да се нада да је за вријеме његовог боравка у званичној посјети Грчкој обављен први круг консултација и да постоји разумијевање.

-Из свега што сам претходно чуо из разговора у парламенту, и кроз комуникације које сам имао, увијек незваничне до тренутка док се не створе услови да буде званична, нагласио је предсједник.

Извор Побједе близак партијама које би требало да формирају мањинску владу казао је да су до сада обављени незванични разговори између потписница Меморандума о сарадњи – Грађанског покрета Ура, СНП-а, Бошњачке странке, Албанске алтернативе, Форце и Демократске партије.

-Разговарало се о правцима дјеловања, програмским принципима и усмјерењу владе која би се формирала, истакао је извор Побједе.

Сада је већ извјесно, појаснио је извор ОВОГ листа, да ће мандатар за састав нове владе бити лидер Уре Дритан Абазовић. Тек тада ће, како нам је рекао, услиједити и преговори о кадровским рјешењима.

Према информацијама Побједе, лидер Уре очекује да ће, након сјутрашњег разговора са Ђукановићем по повратку из Грчке, бити у прилици да већ у петак црногорског предсједника обавијести да има потребну већину гласова за формирање мањинске владе.

Како је казао извор Побједе, осим коалиције Црно на бијело и представника мањинских народа, дио нове владе може бити и СНП, ако добије ,,зелено свјетло“ на Главном одбору. Тешко је очекивати да ће дио нове извршне власти бити Коњевићев СДП и Шеховићев СД, ако Абазовић не одустане од идеје потписвања темељног уговора.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Прича о геноциду је опасна, Црна Гора не треба да гласа за Резолуцију о Сребреници!

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!