Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Принц Владимир Карађорђевић о Божићу: Наши непријатељи желе да окрену Србе на Србе!

Обраћање ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића о Божићу 2022.

Драга браћо и сестре,

О најрадоснијем хришћанском празнику ове 2022. године, хтео бих са Вама да поделим неколико мисли.

Протекли период је несумњиво био тежак због светске пандемије и низа последица које је она покренула. Волео бих да Вас све ово није сувише омело у Вашим животима и пословима које обављате. Моја искрена жеља је да вас Господ сачува и да вам свима да снагу да издржите овај тежак период

Појава на коју не можемо да се не осврнемо у ово време је силовит насртај на нашу државу и наш народ у целом његовом етничком простору. Две линије овог напада који је организован и усмерен из иностранства су највидљивије у овом тренутку – прва је усмерена против суверенитета Србије у нашој јужној покрајини, Косову и Метохији. Друга је усмерена против Републике Српске. Ове непријатељске операције се ослањају како на народе и државе из нашег непосредног окружења, тако и на појединце и групе који се налазе у нашој земљи а раде против ње.

Део међународне заједнице који је архитекта и мецена ових операција против Срба и Србије се у великој мери ослања и на медије који унутар наше државе шире њихове поруке усмерене против нашег националног бића и наших националних и државних интереса. Управо у овој тачки долазимо до најважнијег детаља у вези са овом темом а то је начин насртаја на наш народ и државу. Ова техника почива, метафорично, на борби за наметање садржаја нашој јавности. У ком смеру ће наша пажња бити усмерена… Ко ће успети да нашем народу наметне неку тему као најважнију…

Архитекте напада на Србију увек и у сваком случају настоје да наметну садржај унутрашњег сукоба Србима уместо насртаја на нас који нам долази споља и из самог окружења. Србе је потребно усмерити једне против других како би постали лака мета, били неутралисани и неспособни за суочавање са нападом споља који је најчешће геополитичког карактера. У том смислу се кроз одређене медије, групе, организације нашој јавности као најважнија тема сервира борба унутар Србије: борба странке против странке, идеологије против идеологије, политичке идеје против друге политичке идеје, власти против опозиције, појединца против појединца, пола против пола, и много других. У току је борба за слике.

За наметање слика нашој јавности. У том смислу морамо бити мудри и срца испуњених Светим духом како бисмо разумели да уколико опазимо нешто што бисмо замерили нашем брату или сестри, да је боље то прећутати и покушати уместо тога да опазимо нешто добро. Макар и оно најмање што је добро у њему. У тој тачки почиње наше управљање сликама. У тој тачки ми постајемо архитекте у изградњи призора који је пред нама. И знајмо да се лучоноша у време у коме живимо налази споља и са безбедног растојања стимулише сукоб међу Србима док им се отимају Косово и Метохија, Република Српска, а све након протеривања више од пола милиона наше сабраће са њихових огњишта у целом региону.

Будимо мудри.

Будимо смирени

Будимо благи једни према другима.

Мир Божји Христос се роди.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!