Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Иницијатива коју су покренули СД-СДП-ЛП формално може ући у скупштинску процедуру тек када добије потребан број потписа, саопштила је Јелена Боровинић Бојовић, предсједница Скупштине Главног града.

Политички спонзор иницијативе да се сруши демократска власт у Подгорици је ДПС Мила Ђукановића, а СД-СДП-ЛП су у овом случају “сакупљачи потписа” односно курири ДПС-а. Чињеница да је иницијатива послата свим одборничким клубовима укључујући и клубове већине, говори о недостатку политичке озбиљности предлагача и потребе за вишком јефтине провокације. Демократска власт у Подгорици је добила изборно повјерење и пуни мандат од стране грађана и грађанки. И лично нећу подржати било какво скраћивање мандата Скупштини или разрешење градоначелнице Ињац. Повјерење грађана је на снази, а иницијатива предлагача да сами себи скратимо мандат више говори о њима, него о нама. То се некад на подгоричкој цести звало “побркани лончићи”. Ипак, све је мање простора за “жмурке” и у наредном периоду ће се открити да ли се ДПС “крије” иза још неких осим Сд, Сдп и ЛП – саопштила је Боровинић Бојовић.

У сваком случају важно је да Подгорица добије расплет ситуације, наводи Боровинић Бојовић.

Пред одборницима актуелне већине је јасан избор- или ће бити у служби грађана и направити договор унутар демократске већине да се настави са радом, или ће тастере притиснути по жељи ДПС који је од стране грађана послат у опозицију. Све оне који су служили краткорочним интересима ДПС-а, јавност памти само по томе што их је послала у политички заборав – поручила је Боровинић Бојовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАНТАР ЕЛЕКТРИЧНОГ АГЕ: Ничија земља чудовишне змијурине ( далековода)!

МУЛТИЕТНИЧКИ УЛЦИЊ: Отвара се конзулат Албаније, али и плажа за муслиманке са хиџабом!

ОДГОВОР НАКОН ДВА МЈЕСЕЦА НИЈЕСАМ ДОБИО: Јакову Милатовићу упућен захтјев за осуду злочина комуниста над црногорским четницима у мају 1945. године у Словенији!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vjosa1

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Rod-Blagojevic-2-1024x705

СРБИ У АМЕРИЦИ: У Нешвилу Американци који су прешли у православље подигли српски манастир!

dusko1

ДУБОКА УДБА СЕ ОРГАНИЗОВАЛА: ДПС добио филијалу, на челу Душко Марковић!

velikasi

СТРАНКЕ КАО ГЉИВЕ: Великаши на комаде раздробише царство!

adum

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: ДР Огњан Адум, Дражин шифрант!