Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАВИО СЕ МИЛО: Погибосмо без НАТО-а!

На 75. годишњицу формирања НАТО увјеренији смо него икада у исправност идеје, вриједности и принципа на којима почива Алијанса, најуспјешнији савез у историји човјечанства, казао је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мир, слобода, демократија и владавина права насушна су потреба данашњег непредвидљивог свијета, а колективна безбједност важнија него икада. Наша је обавеза да правилно препознамо изазове, и не дозволимо даље угрожавање слободе и међународног права, навео је Ђукановић на друштвеној мрежи X.

Како је истакао, Црна Гора је од пријема у НАТО била поуздан савезник и партнер јединству Алијансе, јачању отпорности и одбране, очувању међународног поретка заснованог на правилима.

-Једнако тако, од уласка у НАТО Црна Гора је остварила најдинамичнији просперитет како у погледу економског развоја заснованог на повјерењу и приливу директних страних инвестиција, тако и на плану безрезервног поштовања тековина евроатлантског партнерства, снажења институција и развоја демократског друштва. Неопходно је да упркос снажним притисцима останемо непоколебљиво и стабилно на путу припадности европској и евроатлантској породици, наводи Ђукановић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црна Гора да превазиђе подјеле и да не заборавимо страдање Срба на Космету!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

ПИСМО РОЂАКУ: Порука Јакову на ВЕЛИКИ ПЕТАК- немој подржати Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак66

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

Bombardovanje-Beograda-815x458

КРВАВИ ВАСКРС СРПСКИХ ГРАДОВА ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА: Комунисти наводили бомбе!

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!