Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШТА ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК ХТИО ДА КАЖЕ: Јаков мистериозан као Свето Маровић!

Пише: Јаков Милатовић, предсједник Црне Горе

Квалитет политике није садржан само у питању ко је врши, већ и како је врши. Уколико након смјене једне структуре дође друга, а она настави са истим обрасцем понашања – резултат остаје исти. Нема промјена у начину вођења политике, већ само замјена на позицијама функција и центара моћи.

Мој одговор на све ово могао је бити – дистанца. И многи би то прихватили, у жељи да се “ништа не таласа” и да систем настави да функционише по старој матрици. У “комфору” предсједничке функције, у том случају, не бих се разликовао од других, и сам бих постао дио нове политичке структуре која је изневјерила идеју обећаних промјена.

Међутим, одлучио сам да истрајем на путу политичке борбе за промјене. Промјене које јачају демократију, појачавају одговорност и не почивају на постулату да је смјеном старе власти завршен процес транзиције.

Локални избори потврдили су да грађани Главног града, гдје своје бирачко право остварује једна трећина укупног броја становника Црне Горе, не желе наставак лоше праксе у оквиру нових политичких структура.

Највећи дио грађана отклон према тој политици показао је бојкотом – апстиненцијом на овим изборима, тиме јасно шаљући поруку свима шта мисле о тренутном стању у црногорском друштву.

Управо зато морамо наставити процес неопходне транзиције, који укључује суштинске реформе, а кажњава импровизацију и неодговорност. То је једини пут до остваривања наше ЕУ Агенде 2028 и пуноправног чланства Црне Горе у ЕУ.

До тог циља не долази се пасивношћу, политичким калкулацијама, популизмом, пактирањем са криминалом или национализмом, симулирањем реформи и европских интеграција, обећавањем нереалних и неостваривих планова, масовним партијским запошљавањем у јавном сектору, те гломазним и неефикасним владама.

Једна власт је 2020. године пала – изгубила повјерење грађана управо због ових недостатака и немогућности да на њих одговори. Повјерење је изгубила и локална власт у Подгорици 2022, и ова 2024. године. Пашће и свака наредна власт која настави да функционише по истом обрасцу. И то је највеће достигнуће за које су се грађани изборили 30. августа 2020. године.

Вријеме је за промјену обрасца. У нади да својим дјеловањем подстичем тај процес, живим у увјерењу да нијесам биран да бих био дио “владајуће елите”, која је смијенила стару да би владала на исти начин, већ да сам добио мандат да будем дио нове генерације црногорских политичара, који су добили одговорност да трасирају пут просперитетној, праведној, европској и грађанској Црној Гори.

извор: (ВИЈЕСТИ)

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

ЈУБИЛЕЈИ: Битка на Крусима!

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jakov4

ШТА ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК ХТИО ДА КАЖЕ: Јаков мистериозан као Свето Маровић!

epa11476746 Former US President Donald Trump is rushed off stage by secret service after an incident during a campaign rally at the Butler Farm Show Inc. in Butler, Pennsylvania, USA, 13 July 2024.  EPA-EFE/DAVID MAXWELL

ДОНАЛД ТРАМП: Свети Архангеле Михаиле, брани нас у борби!

tabla

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замијењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

Milo-Djukanovic-1478

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!