Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШТА ГОД ДА КАЖЕ НАПАДНУ ГА МОНТЕНЕГРИНИ, МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Мрачни центри моћи кренули у нову хајку на мене и моју породицу!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић рекао је да није помињао Црногорце нити било који други народ у Црној Гори у негативном контексту током свом говора на Грахову.

Турке сам поменуо у контексту прошлости и борбе коју су наши преци водили прије свега да одбране своја огњишта и да се ослободе од тадашњег јарма а никако у контексту данашњих Турака и односа са Турском -написао је на ФБ-у Ковачевић.

Он је у говору поменуо да ће са онима који неће да буду као браћа, него да личе на Турке, поступати као према Турцима. обраћајући се, како је казао, “бившим властодршцима и њиховим пуленима”.

Наравно опет су мрачни центри моћи морали да потроше неколико дана да исконструишу причу, припреме контекст онако како им одговара, да започну медијску халабуку и хајку. У свему томе најлакше је изабрати онога ко је одавно постао мета таквих центара моћи па се онда не мора додатно водити рачуна о истини, контексту, догађају који се обиљежава, онима који у том обиљежавању ометају вјерске обреде и провоцирају – написао је Ковачевић на свом Фејсбук профилу.

Он је рекао да надлежни органи не воде рачуна о томе што у непосредну близину пуштају лице које је упутило пријетње њему и његовор породици.

То лице је дошло из дијаспоре, а није приведено да се изјасни о пријетњама које ми је упутило него се доводи на Граховац да буде у мојој непосредној близини у којој можда и може остварити те пријетње. Све то је било и остало неважно. Важно је само довести све у неки други контекст као и много пута до сада. Намјере се свакако тичу нечега другог и вријеме ће их лако открити – рекао је Ковачевић.

Он је додао и да се намјерно изоставља у свим медијима или се проглашава небитним то што је, како каже, акценат ставио на потреби за помирењем и на стрпљењу да се то помирење оствари.

На отвореном срцу и жељи да будемо браћа, али са јасном назнаком да ћемо и даље бити спремни да бранимо наше светиње од оних који су већ једном покушали да их отуђе – рекао је Ковачевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВИДИ СЕ И ИЗ ДИПЛОМАТСКОГ САТЕЛИТА: Хрватском министру требало одговорити, више би нас цијенио!

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Срби имају право да – ћуте!

АНДРИЈА МАНДИЋ: У Беранама да се испоштује договор са Демократама, Вук Тодоровић на чело парламента, Дамјановић предсједник Општине!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vjosa1

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Rod-Blagojevic-2-1024x705

СРБИ У АМЕРИЦИ: У Нешвилу Американци који су прешли у православље подигли српски манастир!

velikasi

СТРАНКЕ КАО ГЉИВЕ: Великаши на комаде раздробише царство!

dusko1

ДУБОКА УДБА СЕ ОРГАНИЗОВАЛА: ДПС добио филијалу, на челу Душко Марковић!

adum

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: ДР Огњан Адум, Дражин шифрант!