Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је за Српску РТВ да су му пријетили искључењем из цркве, јер се ,,дрзнуо да се супторстави шверцерском, криминалном лобију, који је имао утицај на Цркву”.

Нагласио је да су појединци изманипуслисали честитог митрополита Амфилохија, те да би многи ореоли били окрњени ако га буду вукли за језик. Он је подсјетио да сада излазе нови транскрипти разговора на Порталу ,,Либертас” са новим јунацима међу којима су ,,Стив”, ,,Вампир”, с који су, тврди, активно учествовали у спречавању уласка Демократског фронта у власт.

Стив, или Стеван Симјановић је доведен неколико сати прије оног чувеног састанка у манастиру Острог да разговара са митрополитом Амфилохијем, којем је представљен као секретар у америчком представништву у мисији у Женеви. Он је Митрополиту саопштио да ми не треба да будемо дио Владе и да он мора да уради све да до тога не дође. Поставља се питање ко је једног пробисвијета могао да доведе до Митрополита и како је Стив успио да изврши утицај на њега, који је после тога тражио на састанку у Острогу да ми не уђемо у Владу. Онда су мене оптужили да сам био ,,непристојан”, јер сам се, замислите, супротставио ,,намјери Стива Симјановића, који треба или шверцује цигарете са Мркићем и са ,,Вампиром”, да спријечи да ДФ уђе у Владу, рекао је Кнежевић.

Он у емисији “Са Српском у центар” додаје да су му пријетили ми искључењем из Цркве.

Нападао ме значајан број свештеника и њихових фамилија јер сам се, замислите, дрзнуо да се супторставим шверцерском, криминалном лобију који је, на жалост, имао утицај на Цркву. Хоће ли ми се сад, после четири године неко извинити и рећи ,,био си у праву”? Наравно да неће нико. Ипак, мило ми је што је изашла ова скај преписка да види читава Црна Гора да су шверцерски лобији састављали Владу. Оно што ми није мило је што је изостала реакција тужилаштва у овом случају, јер је СДТ годину дана држало предмет у фиоци иако је једанаесторо ухапшено из овог предмета, а Мркић напустио Црну Гору. Како је напустио? Мислите ли да му није дојавио неко из тужилаштва или полиције. Зашто су неки људи на слободи? Да ли је расписана црна интерполова потјерница за Симјановићем? Не него је чак имао и полицијску пратњу, возио га је полицијским аутом службеник а имао је и лажни дипломатски пасош. И такав човјек је састављао Владу са овим шверцерима цигарета. Прошверцујете сто милиона или милијарду цигарета, направите цркву за 20.000 евра, добијете све могуће ордене и ви сте ,,апостол Цркве” док сам ја издајник???, упитао је Кнежевић.

Подсјетио је да су га називали издајником иако је ухапшен заједно са 17 посланика ДФ-а кад је донесен Закон о слободи вјероисповијести.

-И то без скидања имунитета. После тога су ми ухапсили и мајку…Тада је значајан број свештеника и њихових фамилија, преко друштвених мрежа, водио беспризорну кампању против мене. Говорили су да сам ја тражио Митрополиту да буде смијењен, да сам ,,урлао” на њега и све то. А ја сам му само рекао да није поштено да Срби из ДФ-а не могу да уђу у Владу, јер су они изнијели ону побједу. Ја Митрополиту не замјерам ништа, јер је тај честити човјек изманипулисан чак и од дијела свештеника јер није могао свако да дође код Митрополита црногорско-приморског. Један број свештеника који је био заинтересован да елиминише ДФ јер је, вјероватно, имао добре односе са јунацима ове скај апликације и Симјановића довео у Острог код Митрополита неколико сати прије нашег разговора у Острогу, казао је Кнежевић.

Он тврди да су му пријетили да је све у Острогу снимљено и позива их да све што имају објаве “јер ће се тада урушити митови о многим људима”.

Замислите каква је срамота озвучити манастир Острог што најбоље говори о људима који су у у томе учествовали. Као предсједник Одбора за безбједност и одбрану имао сам приступ подацима како су озвучавали манастире, ко је учествовао у томе, ко је био на вези са агентима Агенције за националну безбједност. Многи ће ореоли бити окрњени ако ме буду вукли за језик. То што су тада урадили довело нас је до ситуације у којој се сад налазимо. Знали су да им ДФ не би дозволио да шверцују ни дрогу ни цигарете. А Здравко Кривокапић каже сад недавно да га је да ли в.д Центра безбједности Подгорице Павићевић, или не знам ко, повео у неку глуву собу и казао му да су ,,цигарете посао државе”. Је ли га Здравко пријавио? Видите по препискама да је овај бивши в.д директор полиције Дамјановић био таксиста Стиву. Има ли неко потребе да реагује око тога? Нигдје у скај препискама нема да се са мном неко договарао око шверца или убиства. Знам да се Мркић сретао са Здравком Кривокапићем. Дака Давидовић је тврдио да Кривокапића не познаје осим само из студентске мензе да би касније сазнали да су они кумови. Овдје је надлежно тужилаштво јер су тада Владу саставили ти људи. Стиди ли се ико јер је покушао да изневјери изборну вољу грађана?”Дан пред предају листе нам је једно црквено лице запријетило да ће повући Здравка Кривокапића са листе ако Павле Поповић (који је требао да дође на моје мјесто) и још један човјек близак Кривокапићу, не буду други и трећи на листи. Марко Милачић и ја смо тада отишли на храм код Митрополита Амфилохија и објаснили му шта раде одређена црквена лица која доводе у питање широку коалицију о чему је Митрополит Амфилохије није ништа знао, био је изненађен. Уз помоћ Митрополита зауставили смо намјеру да на листи на мјесто два и три ставе своје људе. Треба да буде срамота све који су учествовали у игри манипулисања честитим Митрополитом Амфилохијем, а мени је савјест чиста, казао је Кнежевић за Српску РТВ.

(Српска РТВ)

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

sarajevo

У БИХ НА ОПРЕЗУ: Вучић “креатор руске револуције на Балкану”!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!