Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА, ЈЕДНА ФАМИЛИЈА: Окренута нова страница братских односа!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас у Београду са предсједником Владе Републике Србије Милошем Вучевићем, саопштено је из Скупштине Црне Горе. Како су казали, Мандић је оцијенио да је овај братски састанак од изузетне важности за снажење односа између двије најближе земље у региону – Србије и Црне Горе, те да бољу заједничку будућност морамо градити на основима здраве економије и боље инфраструктурне повезаности.

У том контексту, предсједници су разговарали о капиталним инфраструктурним пројектима аутопута, реконструкције пруге Београд-Бар и валоризације Луке Бар.

Како наводе у саопштењу, Мандић је истакао да је Црна Гора обезбиједила средства за дионицу аутопута до Андријевице, као и реконструкцију дијела пруге који се налази у Црној Гори.

-Предсједници су се сагласили да би изградњу дионице која би спојила Андријевицу и Дуге Пољане на међународном тендеру пожељно било представити као заједнички пројекат Црне Горе и Србије. Премијер Вучевић је исказао задовољство што има прилику да угости предсједника Мандића и његову делегацију, додајући да је ово састанак од обостраног значаја, истакли су из Скупштине.

Мандић је, како додају у саопштењу, у контексту блиских веза, истакао да су коријени Вучевића управо из Куча, додавши да би они сигурно жељели да угосте премијера у његовој старевини приликом званичне посјете предсједника Владе Србије Црној Гори.

Вучевић је закључио да Србија нема ближе државе од Црне Горе, те да је овим састанком окренута нова страница наших односа и да Србија жели да интензивно јача билатералну сарадњу, те да је у том контексту изузетно важно именовање амбасадора Црне Горе у Србији, закључили су из Скупштине Црне Горе.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САМИТ БРИКС-А У КАЗАНУ: Русија у центру глобалних дешавања!

ПРАВДА: Кемал Мрнџић у Бостону осуђен због злочина над Србима у логору Челебић!

СЈАЈНО, ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, РАЈКО ПЕРОВИЋ: Они неће са нама, а због тога што су такви какви су, ДПС неће са њима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Dritan-Abazovic-Ivan-Milosevic

ДРИТАН МЕСИЈА: Од 30. августа остао сам само – ЈА!

ivan2

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

snp22

НЕЈАСНО, ПОСЛАНИЦИ СНП-А СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Разговарали о изборима у Подгорици, попису и исељавању!

bg1

РАЗОТКРИВАЊА, ОСЛОБОЂЕЊЕ БЕОГРАДА: Срби немају разлога да славе, нацистичка замијењена комунистичком окупацијом!

alija-izetbegovic

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!