Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ЦРВЕНИХ” КО НА ГОРИ ЛИСТА: На Цетињу се обнавља кућа Марка Машановића, комунисте који је убијен у Краљевини Југославији!

-Пројекат предвиђа адаптацију крова и фасаде, поправку и рестаурацију ограде, замјену врата и прозора, изградњу дрвеног степеништа и замјену старих електроинсталација, саопштено је из Пријестонице.

Радове, како су казали, изводи “Бомбетон” д.о.о. Цетиње.

Спомен плоча на кући подигнута је у циљу очувања успомене на комунистичког првака Марка Машановића који је 19. августа 1930. године убијен у канцеларији тадашњег Среског начелства Цетиња од стране полиције Краљевине Југославије.

Кућа има статус културног добра од 1952. године и налази се у историјском језгру Цетиња, у Његошевој улици, између објекта Народне библиотеке и читаонице „Његош“ и зграде бивше црногорске банке – Музеја новца.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

У ЧАЧКУ: Сахрањен Бора Ђорђевић!

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!