Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Влада Хрватске одлучила је да забрани улаз у ту државу предсједнику Скупштине Црне Горе Андрији Мандићу, потпредсједнику Владе Алекси Бечићу и предсједнику Демократске народне партије и посланику Милану Кнежевићу.

Министарство вањских и европских послова Хрватске данас је нотом која је упућена Амбасади Црне Горе у Загребу, извијестило Црну Гору да је Хрватска прогласила Андрију Мандића, предсједника Скупштине Црне Горе, Милана Кнежевића, посланика у Скупштини Црне Горе те Алексу Бечића, потпредсједника Владе Црне Горе, непожељнима у Хрватској због системског дјеловања на нарушавању добросусједских односа с Хрватском и континуираног злоупотребљавања Хрватске у унутрашње политичке сврхе, саопштено је из МВЕП Хрватске.

Министарство вањских и европских послова жали што је већина у Скупштини Црне Горе одлучила занемарити континуиране позиве Хрватске да не повлачи потезе који би се на негативан начин могли одразити на билатералне односе и европски пут Црне Горе.

У том контексту, дјеловање споменутих политичких званичника посебно се издваја, а њихово поступање никако се не може сматрати добронамјерним и добросусједским у односу на Хрватску нити је у складу са декларисаним циљем чланства Црне Горе у Европској унији, истиче се у саопштењу.

Како су нагласили, добросусједски односи су један од кључних елемената процеса проширења као и процеса стабилизације и придруживања те један од кључних критеријума за оцјењивање напретка у приступном процесу Црне Горе, у складу са Преговарачким оквиром Европске уније за Црну Гору.

Хрватска подржава европску Црну Гору, подржава процес приступања Европској унији и залагала се за напредак на европском путу Црне Горе. Хрватска очекује да ће се Црна Гора понашати у складу с европским вриједностима и у европском духу те да ће своје напоре усмјерити на даљње испуњавање услова и мјерила у приступном процесу, наводи се у саопштењу МВЕП-а.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ ДА НЕМА КОМУНИСТА: У Подгорици међународни симпозијум о Видоју Жарковићу, организатори Монтенегрини, предаје и Мило!

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!

“СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА”, ПРЕМА ХРВАТСКОЈ ТРЕБА ПОДИЋИ КИНЕСКИ ЗИД: “Комшијама” смета што фестивал клапа у Херцег Новом организује СРБИН!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!