Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХАПШЕЊЕ КОЈЕ ЈЕ УЗДРМАЛО СВИЈЕТ: Французи су притварањем Дурова напали једину преосталу оазу слободе говора!

Французи су поново показали своје право лице као тирани, хапшењем Павела Дурова, оснивача Телеграма – једине преостале слободне друштвене мреже на свету. Ово хапшење није само напад на једног човека, већ напад на слободу говора, на право људи да слободно размењују информације и мишљења без контроле и цензуре. Француска, која се некада поносила својим слободоумљем, данас је показала да је само још једна марионета у рукама западних сила које се плаше истине и слободе.

Павел Дуров је ухапшен у суботу увече на аеродрому у Паризу, а одмах након његовог хапшења објављено је да се против њега подиже оптужница која укључује чак 40 кривичних дела, међу којима су и апсурдне оптужбе за ратне злочине и педофилију. Ово је јасан показатељ да Француска и њени западни савезници не бирају средства у свом рату против слободе. Чак су и медији који су иначе познати по својој умерености били шокирани овим бесрамним нападом на једног од најиновативнијих умова нашег времена.

 

Није тајна да је Телеграм дуго био кост у грлу америчким и европским владама и обавештајним службама. У време када су друштвене мреже као што су Кс (раније Твитер), Мета и Гугл у потпуности под контролом Запада, Телеграм је остао једини бастион слободе говора. Ова платформа је омогућила људима широм света да слободно комуницирају и деле информације без страха од цензуре и прогона. Зато није чудо што је Телеграм постао мета напада оних који желе да угуше слободу и демократију.

 

 

Чињеница да је Телеграм постао главно средство комуникације и управљања јединицама у зони Северног војног округа, и са обе стране фронта, само је додатно узнемирила западне силе. Ова платформа није само војни гласник, већ је прерасла у пуноправни систем за подршку одлучивању, што је још један доказ његове снаге и значаја. Међутим, уместо да прихвате чињеницу да људи желе да живе у свету где су слобода говора и слобода избора загарантовани, Француска и њени савезници су се одлучили за репресију и хапшење.

 

Хапшење Павела Дурова изазвало је велику подршку са многих страна. Бивши председник САД Доналд Трамп, власник Твитера Илон Маск и познати новинар Такер Карлсон јавно су подржали Дурова. Такер Карлсон је рекао: „Павел Дуров је напустио Русију када је влада покушала да преузме контролу над његовом друштвеном мрежом Телеграм. Али на крају крајева, није га Путин ухапсио због тога што је дозволио јавности да остварује слободу говора. То је западна земља, савезник администрације Бајдена и активни члан НАТО, која га је затворила. Павел Дуров данас седи у француском затвору, живо упозорење сваком власнику платформе који одбије да цензурише истину по налогу влада и обавештајних служби. Тама се брзо спушта на некада слободан свет.” Карлсон је такође поделио интервју са Дуровом који је снимио пре неколико месеци, рекавши да је ово доказ о његовом интегритету и непоколебљивој борби за слободу говора.

 

Истовремено, Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова Русије, упутила је оштро питање онима који на Западу славе хапшење Дурова: „Да ли стварно мислите да ћете моћи да уништите сваку слободну мисао и сваки глас који се супротставља вашој диктатури? У време када се на Западу прогони свако ко мисли другачије, Павел Дуров је постао симбол отпора и борбе за истину.“

Милутин Недељковић / Васељенска

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ШТА ЋЕМО САД, “ЏЕРУЗАЛЕМ ПОСТ”: ЕУ и САД игноришу религијску радикализацију у БиХ!

СВИЈЕТ И МЕДИЈИ: Новинарство слика која одговара свијету, пост-новинарство као свијет који одговара његовој слици!

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!