Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У СОЧИЈУ ФОРУМ САВЕЗА НОВИНАРА РУСИЈЕ: Братски односи Русије, Србије и Црне Горе су вјечни!

-Поштовани колеге новинари, уважено руководство Савеза новинара Русије, желим да вам се захвалим на позиву да још једном присуствујем вашем годишњем форуму. Овдје говорим у име Удружења новинара Црне Горе. Живимо у тешком политичком моменту, када наше двије земље имају најгоре односе у историји. Нећу вам се извињавати за одлуке и срамотну реторику наше марионетске НАТО владе, чији министар одбране у јавним наступима обећава подршку Украјини колико год буде требало док не побиједи у рату – истакао је Игор Дамјановић на затварању 28. годишњег форума Савеза новинара Русије, који се од 17. до 21 одржао у Сочију.

У свом обраћању додао је тако да: “Исто тако не очекујем ни од вас да ми се извињавате за издајничке поступке ваше владе са почетком 90-их када су гласали у СБ УН и омогућили да се против Србије и Црне Горе уведу најстрашније санкције у историји људског друштва. Тадашњи ваш амбасадор у УН Јулиј Воронцов није се чак ни уздржао од гласања у СБ УН, попут представника НР Кине и Зимбабвеа, већ је гласао за. Не очекујем данас ни извињења за то што су 2006. године поједини истакнути представници ваших власти активно подржавали разбијање заједничке држави Црне Горе и Србије. Ни санкције нашој земљи 1992, ни подршка разбијању заједничке државе Србије и Црне Горе нису имале подршку вашег, као што ни садашња непријатељска политика марионетске црногорске НАТО владе према Русији нема подршку нашег народа.”

Игор Дамјановић и Владимир Соловјев, предссједник Савеза новинара Русије

Своје обраћање закључио је ријечима да су: “Политичари су пролазни, а братски односи народа Русије, Србије и Црне Горе су вјечни и сигуран сам да оно што је изграђено на крви наших предака ниједна сила ма како била моћна неће моћи да потре… Желим још једном да у име Удружења новинара Црне Горе захвалим на гостопримству, поновим спремност за наставак сарадње у будућности, честитам вам на успјешно спроведеном форуму који је обиловао занимљивим садржајима и пожелим да следећи организујете у миру”.

Дамјановић је такође наступио на посебном панелу гдје са колегама из Индије, Турске, Републике Српске и држава постовјетског пространства говорио о томе како је Удружење новинара Црне Горе опстао упркос дводеценијским покушајима марионетских НАТО власти да га прво ставе под своју контролу, односно касније угасе.

Осврнуо се и на проблеме са којима се среће и портал ИН4С.

-ИН4С је једини новостни портал у Црној Гори који је задржао ћирилицу као основно писмо и одбацио предности које на Гугл претраживачу доноси латиница. Поред тога суочавамо се и са бројним рестрикцијама и блокадама на Фејсбуку и Јутјубу због принципијелног и објективног извјештавања о рату Русије и Украјине. Упркос свему, воље, енергије и ентузијазма не фали да наставимо и издржимо у борби за истину и објективно информисање, примјетио је Дамјановић..

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

ЈЕЗИВИ ТИТОВ МОРАЛИЗАТОР, ИВАН ВУКОВИЋ: Изјава да је требало очистити државну администрацију од људи ДПС-a је “језива”!

СРПСКО СТАНОВИШТЕ, МИЛО ЛОМПАР: Дух самопорицања, погубни комунизам и југословенство, Дража није издајник, али је најтрагичнија личност српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

tenk-ispred-gimnazije-u-sarajevu-e1726491173900-1000x560

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

dpsovke

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

nermin4

ПРЕБРОЈАВАЊЕ И ОДМОТАВАЊЕ: Грађанско важи за Србе, остали калкулишу, мало су грађанисти, а много више националисти!

med-265390ef

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Црна Гора тоне у живом блату неријешеног насљеђа Ђукановића!

mugi

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!