Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У ПЉЕВЉИМА ЈОШ ТРАЈЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Партизани (УБНОР) не дају Саву Ковачевића, заједно против општинског четничког савјетника!

Удружење бораца НОР-а и антифашиста Пљевља згрожено је предлогом који је доставила мјесна заједница Бобово о преименовању улица у Пљевљима, наводе у саопштењу.

Подсјећамо, предсједник пљеваљске МЗ Бобово, Димитрије Јеловац упутио је Скупштини те Општине иницијативу да се преименује улица народног хероја Саве Ковачевића и да понесе име по Јовану Драгутиновићу.

Из мјеста предлагања и потписника предлога јасно је да се ради о нарученом предлогу који је затражио острашћени предсједник Одбора за давање предлога насеља, улица и тргова Божидар Јеловац од рођака из Бобова, Димитрија Јеловца, наводе из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Но, како кажу, “четнички савјетник предсједника Општине одлучио је да покуша да обрише све трагове Народноослободилачке борбе у Пљевљима и да називе улица мијења по сопствениом нахођену, онако како то његовим страстима одговара”.

Јеловац предлаже, Јеловац изгласава, по Јеловцу се улица зове. Много је па да су Карађорђевићи. Овај пут, намјерио је да обрише три славна имена улица у нашем граду и то имена Саве Ковачевића, 37. Дивизије и Народне револуције вјероватно јер су то симболи НОБ-а и слободарске традиције који га подсјећају на срамну улогу оних које данас тако острашћено велича иако се ради о квислинзима и злочинцима. Антифашисте Пљеваља уопште не занима који су предлози замишљени као алтернатива за ова имена улица и не улазимо у значај имена али нас занима због чега се ова постојећа имена мијењају? Нека Јеловац нова имена даје новим улицама које је направила власт којој припада, поручују из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Ако Јеловац, како кажу, мисли да је сада дошло неко његово вријеме које ће трајати заувијек и да може радити шта му се прохтје са градом грдно се, поручују, вара.

А ова имена ће трајати онолико колико буде и он трајао а то је јако кратко. Пар година за историју не значи ништа али свачија срамота и непочинства се дуго памте у овом граду баш онако како се памте и непочинства оних које острашћено велича. Грађани Пљеваља, локална власт је намјерила да обрише славна имена улица у нашем граду и тако покуша да и из сјећања обрише све оно јуначко, часно и поштено што она значе. Без обзира на тренутно политиканство и клерофашизам који шири Јеловац и клика око њега, останимо људи, останимо грађани, останимо цивилизовани и не дозволимо да се симболи овог града који трају већ 80г мијењају преко ноћи онако како то неки отровани људи желе. Морамо бити свјесни да овакви нечасни поступци људи који би требало да одговорно врше власт, мире људе и стварају мјесто за нормалан живот умјесто тога уводе град у подјеле које директно воде у сукобе, баш онако како су заговорници овакве политике радили по Хрватској, Босни, Косову и свугдје ђе их је запало. Претрпио је овај град и горе окупације од ове па ће и ова неочетничка проћи. Памтићемо све зло што је урађено, знати његове извођаче и све што су учинили побрисати истог дана када оду, поручују из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Од МЗ Бобово ће, поручују, тражити записник са састанка Савјета МЗ на којем су предложени ови предлози и објашњење који је интерес мјештана Бобова да се мијења име улице на Гукама , Злодолу, и Радосавцу.

Они који смишљају овакве зле радње нека знају да овим неће обрисати свијетлу традицију нашег града и да ће управо оваквим недјелима учинити да се пробуди урођени инат и отпор нашег народа. Само ће те учинити да се велика имена нашег ослободилачког рата помињу више, чешће и гласније. Можете тренутно како хоћете али не и докле хоћете. Памтимо све. Смрт фашизму, закључују у саопштењу.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!