Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У ПОГЛЕДУ ПОПИСА ЦРНА ГОРА ГОРА ОД ИНДИЈЕ: Дуго се пребројавамо, некоме не одговара што је пребројано!

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера коалиције “За будућност Црне Горе” Милан Кнежевић, истиче да се на резултате пописа становништва у Црној Гори, посебно када је ријеч о националној припадности, јако дуго чека.

Он поручује да би “досад били објављени и у Индији“, само се код нас још пребројавају. Очекује да број оних који су се национално изјаснили као Срби буде већи у односу на попис из 2011. године и да се и кроз тај податак, како је рекао, потврде као државотворни народ у Црној Гори.

У разговору за портал “Симптом” Кнежевић каже да је реално очекивати реконструкцију Владе до краја јула, како би у њу ушли и политички представници српског народа који засад само подржавају Владу, али напомиње да је то ипак питање за премијера Милојка Спајића. Такође, наводи како црногорске подјеле, иманентне црногорском друштву, и ове године јесу на сцени уочи и за вријеме великог празника, Дана државности, 13. јула, који би, по ријечима Кнежевића, требало све Црногорце да уједињује.

Ми чекамо попис, а они који треба да објаве резултате чекају софтвер, и тако укруг. Само се код нас још пребројавамо, јер изгледа неком не одговара оно што је досад избројао. Очекујем да број оних који су се национално изјаснили као Срби буде већи у односу на попис из 2011. године и да се и кроз тај податак потврдимо као државотворни народ у Црној Гори – поручује Кнежевић.

Упитан за положај српског народа поводом државног празника, 13. јула, и свеукупно, атмосферу у Црној Гори, одговара да је и овај празник дочекан са старим подјелама.

-… Нажалост, и још понеком новом. Често знам да казем: ‘Не дај боже да нас је више’, кад се нас 530.000 овако епски дијелимо и свађамо, чак и око датума као што је Тринаести јул који би требало да нас уједини – наводи лидер ДНП-а.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ О ПОПИСУ: Компромис на штету српског народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!