Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

Српске организације у Црној Гори најавиле су да ће позвати народ на протесте и блокаде ако Влада Милојка Спајића не одбије да гласа за резолуцију о Сребреници. Десет српских организација у Црној Гори истичу да је гласање о резолуцији о Сребреници бацање кривице на српски народ и његова будућа покољења.

Напомињу да се не одричу да је било злочина које као хришћани и Срби осуђују, али такође питају и шта је са српским жртвама?

Жали ли неко ону нашу браћу и сестре у Кравицама, Братунцу. Жали ли искрено за свим српским страдалницима којих је само у 20 вијеку било више од 3,5 милиона и који су убијани на многим само за нас намијењеним стратиштима. За нашим жртвама неће бити суза у овој Влади – наводе у писму српске навладине организације.

У писму су поручили да резолуција о Јасеновцу користи Спајићу искључиво за унутрашње политичке прилике у Црној Гори и да би народ одржао у миру.

Не дозволите да вас лажу и обмањују – наводи се у писму 10 српски невладиних организација.

Писмо су потписали Српски културни центар “Патријарх Варнава”, Српски културни клуб “Свети Сава”, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918, “Херцег” – Пљевља, “Српска нит”, “Божури”, “Ступови”, “Михољски збор”, “Сердари” и Ноћни вукови.

Уколико Влада Црне Горе не донесе одлуку да неће гласати за ову резолуцију, бићемо принуђени да позовемо народ на протесте и блокаде док нам  врате назад мандате који су им дати у име мира и заједничког бољег живота у Црној Гори – закључиле су ове организације.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У МАНАСТИРУ РАВАНИЦА: Служен парастос Светом кнезу Лазару и косовским јунацима!

ДАНАС ЈЕ ВИДОВДАН!

ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ КОСОВСКОМ ЛАЗАРУ

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milojko4

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко дошао као црквени миш, данас је милионер!

legenda1

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: Поручник Ивко Јовановић!

markokovac

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Власт у Никшићу не зависи од једног одборника ГП УРА, у мом говору нема позива на насиље, нико није исправно схватио шта сам рекао!

ulcinj

МУЛТИЕТНИЧКИ УЛЦИЊ: Отвара се конзулат Албаније, али и плажа за муслиманке са хиџабом!

svitanje

МАТИЦА СРПСКА У ПЉЕВЉИМА: Путевима Светог Саве и патријарха Варнаве Росића!