Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

Удружење Васојевића у Београду исказало је јавно признање Скупштини Црне Горе која је на Видовдан изгласала Резолуцију о осуди геноцида у Јасеновцу. Они вјерују да Резолуција исказује цивилизацијски однос свих грађана Црне Горе према најмонструознијим геноцидним злочинима које су фашистичке власти спроводиле над Србима, Јеврејима и Ромима у Јасеновцу, и да сваки човјек у којем нису умрли савјест и поштење осуђује те звјерске и нечовјечне злочине.

Честитамо председнику Скупштине Црне Горе и посланицама парламента на изгласавању ове историјске резолуције. Усвајањем резолуције Скупстина је свима нама који смо рођени у Црној Гори вратила вјеру да се Црна Гора враћа слободарском духу наших славних предака. Такође, честитамо и добијање Позитивног Извјештаја о процјени испуњености привремених мјерила за поглавља 23 и 24 (ИБАР) којим скупштинска већина потврђује саборност и напредак на путу Црне Горе ка Европској унији, стоји у саопштењу Удружења Васојевића у Београду.

Како додају, ове одлуке показују да је Скупштина Црне Горе предвођена предсједником, господином Андријом Мандићем послије готово три деценије постала права народна Скупштина која доноси историјске одлуке.

Она, као највиши законодавни орган који легитимитет добија директно од грађана, осликава вољу свог народа, служи свом народу и његовим интересима, закључује се у саопштењу које потписује предсједник Удружења професор емеритус др Милија Зечевић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛОШ КОВИЋ: На Косову ћемо васкрснути или пропасти!

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!

НАШ ПРЕДСЈЕДНИК: Понаша се као функционер ДПС-а!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ХОЋЕ ЛИ МОНТЕНЕГРИНИ 13. ЈУЛА ПОДИЋИ АНТИСРПСКИ УСТАНАК: На Петровдан Александар Вучић долази у Црну Гору!

glas65

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ”:Глас истине Срба Лимске долине!

dpsklub

ДПС ЗАЛУДЊАЦИ: Љевичари лијевих скретања сањају Марин Ле Пен и гуше се у саопственом нестајању!

Radman-u-D-Lastvi-1824x1024

ХРВАТИ ПРИПРЕМАЈУ ОДГОВОР, “ЛОРУ” НЕ ПОМИЊУ: Тражиће одштету, Црна Гора да клекне и осуди саму себе!

svetig

“РАДИО СВЕТИГОРА” НАПУНИО 26 ГОДИНА: Радосна вијест православне васељене!