Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА “ВАСО”: Медаља са ликом родоначелника племена припала Свету Мартиновићу!

Удружење Васојевића “Васо” додијелило је просвјетном раднику Свету Мартиновићу Медаљу са ликом Васа Васојевића, у знак признања за изузетан допринос очувању наше богате културне и историјске баштине, као и за неуморни рад на напретку и развоју Васојевића.
Медаљу са ликом Васа Васојевића уручио је професор Зоран Лакушић предсједник Управног одбора Удружења Васојевића “Васо”.
ОБРАЗЛОЖЕЊЕ
Свето Мартиновић је човек чији је рад и залагање оставило неизбрисив траг у свим активностима у којима је дјеловао. Његова неуморна преданост и истрајност у раду као просветног радника, али и као активног члана наше заједнице, допринијели су унапређењу образовања и културе, и очувању традиције Васојевића.
Посебно је значајан његов допринос у организацији окупљања на Буковој Пољани, мјесту које је захваљујући његовој визији и ангажовању постало центар окупљања и сјећања на славну историју Васојевића. Свето је својим трудом и залагањем успео да иницира и реализује изградњу цркве Лазарице, споменика палим Васојевићима у бици на Буковој Пољани 1877. године, као и конака за свештенство наше Цркве. Овај комплекс на Буковој пољани не представља само физичко мјесто већ симбол нашег заједништва, истрајности и поштовања према прецима.
Свето Мартиновић је не само учитељ и васпитач већ и чувар наше историје и културе. Његова мисија да образује младе генерације, истовремено их подучавајући вриједностима традиције и патриотизма, оставља трајан утицај на све који су имали привилегију да га познају и уче од њега.
Свето Мартиновић, чак и данас са својих деведесет година, остаје неуморни нејмар који и даље ствара и доприноси заједници. Његова виталност и енергија, које показује у овим поодмаклим годинама, су извор инспирације за све нас. Без обзира на године, Свето наставља да буде активан и ангажован, показујући да истинска страст и посвећеност не познају границе времена.
Његов непрестани рад и залагање у очувању и промоцији духовности, културе и историје Васојевића су свједочанство о његовој невероватној снази воље и љубави према својим Васојевићима. Свето не само да је учествовао у бројним пројектима током свог живота, већ и сада активно доприноси новим иницијативама, савјетује младе и преноси своје богато искуство и знање на нове генерације.
Његова упорност и неуморност, чак и у десетој деценији живота, осликавају правог хероја који никада не одустаје и који увек проналази начине да помогне својој заједници. За Света, године су само број, а његова стварна мјера је огроман допринос који је оставио и наставља да оставља за собом. Упркос изазовима које старост доноси, он остаје симбол снаге, истрајности и непрестаног стваралаштва.
Ова медаља није само признање за његов дугогодишњи рад и успјехе, већ и за његову непресушну енергију и дух који ни данас не показују знаке слабљења. Свето Мартиновић је живи доказ да истинска страст и посвећеност не старе, и да уз праву мотивацију и љубав према ономе што радимо, можемо постићи велике ствари у било којој животној доби.
Ова медаља је симбол наше захвалности и признања за све што је учинио за Васојевиће. Свето је примјер како један појединац може да промијени заједницу на боље својим радом, ентузијазмом и љубављу према свом народу и Васојевићима. У име свих Васојевића, желимо му пуно здравља, среће и успјеха у даљем раду и дуг живот.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАТОЛИЧКА КОСОВСКА МИСИЈА: Видовдан или Ватикан!

ХРВАТИ ПРИПРЕМАЈУ ОДГОВОР, “ЛОРУ” НЕ ПОМИЊУ: Тражиће одштету, Црна Гора да клекне и осуди саму себе!

ДПС ЗАЛУДЊАЦИ: Љевичари лијевих скретања сањају Марин Ле Пен и гуше се у саопственом нестајању!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

markokovac

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Срби имају право да – ћуте!

vitle

ПРОМОЦИЈЕ: “Витлејемска ружа” – књига духовне поезије!

Radman-u-D-Lastvi-1824x1024

ВИДИ СЕ И ИЗ ДИПЛОМАТСКОГ САТЕЛИТА: Хрватском министру требало одговорити, више би нас цијенио!

dalekovod

КАНТАР ЕЛЕКТРИЧНОГ АГЕ: Ничија земља чудовишне змијурине ( далековода)!

papa8

ЕДИ РАМА ТВРДИ: Папа Фрањо шири руке у облику двоглавог орла и најављује Велику Албанију!