Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ЈЕДНОГ АНТИМЕДИЈА: “Антена М” медијска Бастиља ДПС-а!

Пише: Иван Милошевић

Гледам фото албум са прославе 30 година “Антене М”. Боже драги, да ти памет стане од бивших и садашњих ДПС -оваца! Колико ли их је, ко на гори листа. Од Мила, Филипа, комплет посланичког клуба ДПС-а, СДП-а и осталих монтенегринских перјаница. Како цивилних, тако и вјерских. Мора се признати да је “Антена М” окупила на једном мјесту већину људи који би требало да су одавно у затвору, а не да у Шипчанику испијају рујно вино! И откуд једном тобож независном, наводно објективном, медију, пара да угости, како кажу, око 500 гостију. Уколико је на сваког госта отишло по 20 евра, то вам је 10.000 евра за једну ноћ! Има се, може се, када су иза тебе Мило и компаније, а и компанија “Воли” која их све воли! 

Пошто је “Антена М” окупила сав постојећи комунистичко-монтенегрински блок и попили на стотине литара рујног вина, вјероватно ће извјесни уредник тог радија већ данас почети да се кити бојама независног, прогресивног и проевропског радија. Од свега тога у стварности “Антене М” налази се само бивши и савремени сурогат ДПС-а, познат по огољеној диктатури једног човјека и његових слугу. И они су највјернији слушаоци “Антене М”! Таман је и та антена као и бивши и садашњи ДПС – оличење воље једног човјека за неограниченом власти и терорисањем сопствених грађана! 

И може ли један медиј бити независтан и објективан када на прослави тридесетогодишњице окупи старо и младо поникло испод истог – Титовог и Миловог шињела! Има ли ту и цртице са Н од независности када вам на коктел славља дођу једномишљеници из једног табора? Има ли ту било какве приче осим оне за њих домаће о вељесрпској окупацији и одбране по цијену живота Мила и његових заслуга? 

По чему је то “Антена М” неки тобож независни медиј, када им се није одазвао, а вјероватно их нијесу ни звали, ниједан значајни представник друге стране? По чему је то “Антена М” заслужила поштовање када је поштују само једномишљеници и када је једноумље једини медијски аксиом са којим се дичи и са којим хоће да изађе пред Милоша и остале монтенегринске витезове? 

И раније сам знао да је “Антена М” заправо антена ДПС-а и да је због тога основана и даље емитује програм! Ипак, оваква сегрегација ДПС-а и његових сателита на једном мјесту и на неких 1000 квадрата је неподношљива и свједочи колико је “Антена М” заправо неподношљива и новинарски потпуно безначајна. Она је само медијски глас једне странке и једног вође и у том погледу се не разликује од такозваних ТВ Бастиља као што су некада били РТС и РТЦГ! 

Упркос свему томе и ове године “Антена М” ће добити редовно сљедовање из републичког буџета намијењеног за тобожњи плурализам медија. Што се тиче ове године добили су таман толико колико су потрошили за једно вече у Шипчанику, па се питам ко то трпа новац у ДПС Бастиљуза остала 364 дана? 

Јесте да ми је питање наивно, али нека га, не шкоди! То се не може рећи за новинарски имиџ овод медија који је срозан толико да заправо и не постоји. Односно, постојаће док је ДПС-а и његових сателита. А то, ипак, не зависи од ДПС-а и “Антене М”, зар не?

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

СВИЈЕТ И СРБИ: Косово је отето, мора бити враћено!

СТИГМЕ И ПАРАДИГМЕ, ПОВОДОМ ТЕКСТА “ИСЛАМИЗАЦИЈА ПОДГОРИЦЕ”: Иза мене стојим ја или четници, партизани и остале трице!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!