Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТРАМПИСТА РОД БЛАГОЈЕВИЋ У СРБИЈИ: Сусрет са Карађорђевићима, шанса да се исправе грешке српско – америчких односа!

Род Благојевић, некадашњи гувернер америчке државе Илиноис, боравио је недавно у посету Србији. Благојевић, који је некада био члан Демократске странке, данас води кампању републиканског кандидата Доналда Трампа, о чему је својевремено обавестио јавност у интервјуу који је дао за Сербиан Тимес.

Род Благојевић је провео 6 радних дана са разним представницима српског народа широм Србије.

Након званичног пријема од стране министра спољних послова Марка Ђурића, делегација Рода Благојевића се упознала са парламентаризмом у Републици Србији током вишечасовне посете Народној Скупштини Републике Србије, коју је организовао посланик Жарко Ристић из Народног покрета Србије, иначе са Косова.

У Белом двору се састао са Њ.К.В. принцом Александром Карађорђевићем. Том приликом је изражено обострано задовољство што су Род Благојевић, као и представници Српске народне одбране, предвођени Гораном Петковићем, отпочели изградњу нових темеља на јачању српско-америчког пријатељства.

Током посете парохијском дому Храма Светог Саве и вечере са Владиком Доситејем истакнуте су нераскидиве везе између Српске православне цркве и представника српског народа из САД, као и велика важност учешћа Рода Благојевића у политичком животу САД. Централна манифестација у част Рода Благојевића организована је у винарији Стари Опленац у Тополи, када су му српски привредници исказали подршку за предстојеће изборе у новембру.

Домаћин скупа, индустријалац Жарко Ристић, који је и посланик у Скупштини Србије, му је на крају вечере поклонио икону Белог анђела, као симбол вере који је пре више десетина година коришћен као фотографија за први сателитски видео пренос из Европе у САД давне 1962. године, бежичним путем преко Атлантског океана.

Филозоф, писац и светски признати познавалац животног дела Николе Тесле, Велимир Абрамовић, се обратио присутнима и исказао радост због ове посете и због чињенице да се у Србији али и целом свету, коначно ствара нови талас научно надахнутих људи вишег нивоа свести.

Žarko Ristić sa Rodom Blagojevićem na Oplencu

Током Благојевићеве посете истакнуто је и да је шанса да се промени и побољша позиција Србије у свету данас можда већа него раније. У време динамичних светских збивања, српски народ, који има своју емиграцију широм света, засигурно може да утиче и више него што то могу неки други народи. С тим у вези је и посета Рода Благојевића оцењена као значајан корак ка стварању темеља за нове дипломатске односе, нарочито између САД и Србије.

-Добили смо нову шансу да покушамо да исправимо историјске грешеке. То се у политици веома ретко дешава, скоро никада, али ето данас је ово Божја воља и милост, доказ да ако се прави људи окупе око праве идеје, могу да васкрсну пријатељство и сарадњу и заједно створе нешто велико, истакао је посланик Жарко Ристић, који је додао:

-Посебно нам је драго што се Род сећа својих корена и својих предака, и што несебично жели да одржи искрене односе са својом матицом и својим народом.

Жарко Ристић, иначе посланик са Косова из редова Српског народног покрета, провео је претходне недеље у републиканском штабу Доналда Трампа. Из ове партије кажу да је популарност републиканског кандидата Доналда Трампа је и пре атентата била у благој предности у односу на кандидата демократске странке Џоа Бајдена. “Након неуспешног атентата на Доналда Трампа његова популарност у свим мерењима бележи још већи раст популарности”.

Међутим, како ће се то одразити на Србију и да ли је уопште реално очекивати било какве промене у спољној политици САД према Србији је, кажу, интересантно питање.

-Знајући да је политика Доналда Трампа окренута пре свега унутрашњим проблемима Америке и све мање њеном спољно политичком дискурсу, јасно да ће од искрености подршке и укључености српске емиграције у овом изборном процесу зависити макар обриси правца деловања те долазеће администрације, наводе из СНП.

Сматрају да број Срба насељен у савезним државама Охајо, Висконсин, Пенсилванији, Илиноис, Мичиген и другим довољно значајан и да може утицати на изборни резултат у тим државама.

-Сарадња удружења која окупљају српску емиграцију у САД, пре свега Српске народне одбране из Чикага и републиканске странке настављена је и у овом изборном процесу. То је и довело бившег америчког гувернера савезне државе Илиноис, Рода Благојевића у Србију, наводе у саопштењу.

Осведочени „трампократа“, Род Благојевић је желећи да осигура подршку српске емиграције у овом изборном процесу за републиканског кандидата, боравио у Србији као гост привредника и посланика Жарка Ристића и Горана Петковића из Српске народне одбране.

Након овог сусрета Ристић и Петковић су позвани у тронедељну посету САД-у.

извор: ким

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

ЧИКАГО: Гала вече Срба за подршку Доналду Трампу!

СВИЈЕТ НА РУБУ КАТАСТРОФЕ, ВАСИЛИЈ НЕБЕНЗЈА: Рат НАТО-а и Русије ако се дозволи употреба далекометног оружја!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!