Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СТИГМЕ И ПАРАДИГМЕ, ПОВОДОМ ТЕКСТА “ИСЛАМИЗАЦИЈА ПОДГОРИЦЕ”: Иза мене стојим ја или четници, партизани и остале трице!

Пише: Иван Милошевић

Мој текст поводом концерта Нермину Абдићу изазвао је прави медијски рат на ДПС порталима. Оптужили су ме за говор мржње, фашизацију, бедастоће, зле мамјере, ремећење грађанског мира, вјерску нетрпељивост и за још нешто, али не могу све да похватам. Прво да разјасним основну ствар! Иза Ивана Милошевића не стоји нико до Иван Милошевић, нијесам члан ни једне странке, немам приватне или јавне штабове, нико ми не сугерише шта да пишем нити ме за то позиова на одговорност или неодговорност и што се тога тиче сирак сам тужни без игдје икога! Толико да ови са ДПС портала и њихови идеолошки сателити могу да буду мирни – као појединац не могу ни да им пљунем пред прозор, али као појединац могу да коментаришем појаве које видим у околини. Понекад оцјеним добро, понекад не, али све је то у домену менталног истраживања. О свему може да се дискутује, па и томе да ли се Подгорица исламизује и то под вођством ДПС-а. Међутим, то је по свему судећи табу тема, као што је уосталом табу тема свака прича која ДПС подсјећа на оно што је та странка била, а што је и данас! Колективна амнезија ДПС несрећа, пљачки и распродаје Црне Горе изгледа да више није на дневном реду и та странка и њено вођство успјели су да се наметну као демократска алтернатива владајућим елитама!

Нијесам оболио од колективне амнезије и нијесам заборавио све марифетлуке које је ДПС 30 година примјењивао како би опстао на власти. Намјештали су изборе, куповали одборнике и личне карте, носили ћораве кутије и шта још све не и све им је то пролазило. Страх ме је да ће им опет то успјети и да ћемо опет имати нереформисани ДПС на стражи црногорске независности и антисрпске агенде!

Да се вратим теми! Признајем да ми ДПС иде на ону ствар, а посебно ми смета када се тобож нестраначке личности укључе у ДПС кампању. А баш то је урадило на десетине музичара прије неку ноћ на концерту посвећеном Нермину. Сви су они пјевали за Нермина, односно за ДПС и повратак те странке на власт. Ваљда је то и врапцима јасно, а ако није, немам намјеру да било шта око тога објашњавам. А и смета ми што је оригиналан и лијеп подгорички мелос искориштен за ДПС кампању и прикривену поруку да тај мелос и дух Подгорице чува ДПС и њихов представник Нермин. Мислим да тај дух чувају сви становници Подгорице, па и Срби који су дио житеља главнога града. Музичари пјевајући за Нермина, као да су изопштили из тог духа једну или више популација и у први план ставили само једну којој припада и носилац листе ДПС-а. И то ми се учинило као покушај исламизације! У самом тексту сам напоменуо да можда и гријешим, али да је то мој утисак и имам право да га саопштим! 

Ниједном ријечју нијесам увриједио Нермина Абдића, барем по мом суду, чак сматрам да је тог човјека ДПС злоупотријебио и искористио за своје политичке аксиоме. ДПС је Подгорицу титоизирао, дукљанизирао, монтенегризирао, милозирао и вјерујем да им још и по који план. Посебно антисрпски и скован у намјери да из свакодневног живота главнога града по сваку цијену избаци Србе и прогласи их непожељним. ДПС је то радио протекле три деценије, ради и данас и сјећа ли се ко неког Србина којег је ДПС запослио у градској или некој другој служби гдје је та странка била на власти!И Мислим да је концерт подршке Нермину Абдићу  жеља за повратком те праксе! 

Шта би се десило да су поменути музичари организовали концерт подршке неком Србину. Не сумњам да би били линчовани на ДПС порталима и оптужени за сијање мржње, клерикализма, шовинизма, издаје и вељесрпства. А и Срби су дио Подгорице, овдје живе и живјеће и даље и имају право да кажу како се осјећају, које пјесме воле и да упозоравају онда када сматрају да их неко гура да буду грађани другога реда! Тако сам ја доживио тај фамозни концерт и понешто о томе написао и на себе навалио салву критика и оптужби да сам четник, фашиста и реметилачки фактор. Неки критичари чак признају да текст нијесу ни читали, него да реагују на реаговања поводом његовог објављивања. Паметноме довољно да схвати моћ манипулације! 

И жао ми је пто још увијек живимо у друштву подијељеном на четнике и партизане. Чим се овим другим нешто не свиди потегне етикету четника, налијепи је другоме и изопшти из јавног живота, кунећи се да тако води дијалог, спроводи демократију и његује ЕУ вриједности. ДПС портали и ДПС још увијек воде грађански рат, откривају унутрашње и спољне непријатеље и пријављују их за казне и апс! Никако да схвате да је вријеме четника и партизана прошло, да су једни и други дали главу за своје идеје и да их подједнако треба поштовати и чувати успомену на њих. Баш ДПС пребројава моја крвна зрнца и каже да су четничка. Па и јесу, моји преци већином су побијени у Словенији и још увијек немају мира у дубоким комунистичким јамама. Још увијек нијесу достојно сахрањени, нити ко има намјеру да то уради, јер ДПС и његови идеолошки сателити још увијек воде братоубилачки рат!

Углавном, нека се ДПС и његови браниоци не плаше мојег писања. И да хоћу не могу им ништа, па стога пишем за себе и своју душу. И немам намјеру да се због тога извињавам, ваљда имам право да саопштавам шта мислим, па и онда када знам да се то некоме неће свидјети. Знао сам да ће моја колумна изазвати идеолошки потрес, па  сам је ваљда и због тога написао, како би рекао шта се по мом мишљењу иза брда ваља. Био у праву или не све то што се иза брда ваља и даље ће се ваљати!

И не знам шта би више. Поздрав за све нападаче и критичаре и нека нам је срећна Подгорица. Она исламска, али и она друга, православна! И једна и друга јесте Подгорица!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!