Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА ПЉЕВЉА: Откривен споменик Пеђи Леовцу, јунаку са Кошара!

Општина Пљевља и културни центар „Предраг Пеђа Леовац“ 28. јуна на Видовдан, организовали су откривање споменика хероју са Кошара, Предрагу Пеђи Леовцу, уз присуство великог броја грађана Пљеваља и високих гостију из Црне Горе и региона. Свечаности откривања споменика претходила је Видовданска литија улицама Пљеваља уз присуство великог броја свештенства и грађана.

Након литије, у 18:00 часова у градском парку откривен је споменик нашем суграђанину,хероју са Кошара, Предрагу Пеђи Леовцу.

На споменик вијенац је положио испред општине Пљевља, предсједник општине Дарио Вранеш, а положени су и вијенци многих делегација које су присуствовале данашњем отварању спомен обиљежја. Свечаном отварању споменика присуствовао је и предсједник Владе Србије Милош Вучевић, као и министар сигурности Босне и Херцеговине Ненад Нешић.

Отварању споменика су присуствовале и високе војне делегације из Србије и Босне и Херцеговине.

Владика Атанасије је освештао споменик и уручио орден „Бијелог анђела првог реда“ оцу Предрага Пеђе Леовца, Милу Леовцу. Присутним поштоваоцима лика и дијела Предрага Пеђе Леовца се обратио испред породице Леовац, отац Миле Леовац, затим присутнима се обратио предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш, и испред Културног центра „Предраг Пеђа Леовац“, Слобо Радовић.

Као завршни чин програма, на тргу 13. јул, одржаће се концерт са почетком у 21:00, на којем ће наступити Београдски синдикат и Даница Црногорчевић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

ЗА ЖРТВЕ КОМУНИСТА НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈЕ: Јаков два и по мјесеца игнорише захтјев за рехабилитацију црногорских четника побијених у Словенији!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

leovac

СРПСКА ПЉЕВЉА: Пеђа Леовац, јунак са Кошара, на Видовдан добија споменик!

oprosti

МОНТЕНЕГРИНИ ОД ДУБРОВНИКА ДО ЗАГРЕБА: Све Антисрбин до Антисрбина!

markokovac

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Срби имају право да – ћуте!

vitle

ПРОМОЦИЈЕ: “Витлејемска ружа” – књига духовне поезије!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: У Беранама да се испоштује договор са Демократама, Вук Тодоровић на чело парламента, Дамјановић предсједник Општине!