Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРБИЈА, НИКАД МИРА, ОД СЛОБА ДО ЛИТИЈУМА: Демонстранти блокирали пруге, интервенисала полиција!

Демонстранти који су у суботу вече блокирали пругу на железничкој станици Нови Београд током протеста против најаве ископавања литијума јутрос су се повукли са пруге после доласка полиције. На железничкој станици Нови Београд јутрос је било 50-ак демонстраната на прузи, где су имали шаторе и транспаренте, а пошто је на место догађаја послата полицијска бригада, демонстранти су се удаљили ка околним улицама, преноси Танјуг.
Мања група људи је остала на паркингу, а неки од њих спавају у аутомобилима. Учесници протеста против најаве ископавања литијума и компаније Рио Тинто синоћ су блокирали две железничке станице у главном граду, а мање групе људи остале су на станицама “Прокоп” и “Нови Београд”. Организатори су раније саопштили да је њихов захтев да се донесе закон о трајној забрани ископавања литијума и бора у Србији, а један од организатора председник удружења “Не дамо Јадар” Златко Кокановић рекао је у суботу вече да ће блокаде трајати док се тај захтев не испуни.
Синоћ је одржан састанак у Председништву Србије, на којем је председник Александар Вучић са сарадницима разматрао ситуацију поводом протеста и предузимања даљих корака.
Протест под паролом “Рудника неће бити” почео је на Теразијама нешто пре 19 сати, где су се окупљенима обратили глумица Јелена Ступљанин, председник удружења “Не дамо Јадар” Златко Кокановић, песникиња Љиљана Браловић из Савеза еколошких организација Србије (СЕОС), глумица Светлана Бојковић и научни саветник Института за хемију животне средине Драгана Ђорђевић. Потом су се учесници протеста упутили ка мосту Газела, одакле су, подељени у две групе, кренули ка Железничкој станици “Нови Београд” и Прокопу, где су блокирали саобраћај.
Саобраћај у центру града је успостављен, а одблокиран је и саобраћај на аутопуту код моста Газела.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДА ДЈЕЦА ЗНАЈУ ШТА ИХ ЧЕКА УКОЛИКО НЕ УЧЕ: Бењамина Карић испред Гимназије у Сарајеву поставила тенк!

ЧИКАГО: Гала вече Срба за подршку Доналду Трампу!

СВИЈЕТ НА РУБУ КАТАСТРОФЕ, ВАСИЛИЈ НЕБЕНЗЈА: Рат НАТО-а и Русије ако се дозволи употреба далекометног оружја!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!