Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!

У току је сједница Скупштине Главног града, на којој се расправља о иницијативи за скраћење мандата локалном парламенту. Није усвојен предлог да иницијатива за разрјешење градоначелнице Оливере Ињац буде трећа тачка дневног реда.

Одборница Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић затражила је да прва тачка дневног реда буде иницијатива за скраћење мандата Скупштини Главног града, што су одборници изгласали. Исто је тражио и одборник ДПС-а Андрија Кликовац, који је поручио да би за Подгорицу најбоље било да се организују пријевремени избори. Кликовац је такође затражио и да друга тачка буде “утврђивање броја одборника у Подгорици”, те да се о скраћењу мандата гласа одмах након те тачке. Одборници су и за то гласали.

Подсјетимо, иницијативу су поднијели Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократе (СД), Социјалдемократска партија (СДП) и Либерална партија (ЛП), а подршку им је најавио Покрет за Подгорицу.

Ипак, за већину су им потребна још три гласа које им могу дати Покрет за промњене (ПзП) или Грађански покрет (ГП) УРА.

Из ПзП-а су синоћ најавили да ће гласати за смјену, међутим, данас су два одборника те странке – Младен Јовановић и Горан Шћепановић најавили да неће послушати централу.

Одборнице Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић и Јевросима Пејовић раније су најавиле да ће гласати за скраћење мандата подгоричком парламенту, али да неће подржати смјену Ињац.

Ако буде скраћен мандат Скупштини, ванредни избори у Подгорици би најраније могли бити одржани 29. септембра и морали би бити расписани сјутра.

Криза власти у Подгорици почела је у марту након раскола у Покрету Европа сад, кад је тај покрет напустило пет одборника који су оформили Покрет за Подгорицу.

Они су се са ГП УРА и ПзП-ом договорили о заједничком дјеловању. Заједно имају 11 одборника.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ ДА НЕМА КОМУНИСТА: У Подгорици међународни симпозијум о Видоју Жарковићу, организатори Монтенегрини, предаје и Мило!

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!

“СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА”, ПРЕМА ХРВАТСКОЈ ТРЕБА ПОДИЋИ КИНЕСКИ ЗИД: “Комшијама” смета што фестивал клапа у Херцег Новом организује СРБИН!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!