Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПРДЊА, ДПС СПОРТ: Милове рукометашице убудуће ће плаћати грађани Подгорице!

Градоначелница Подгорице Оливера Ињац, потписала је са оснивачима Женског рукометног клуба Будућност уговор о преузимању оснивачких права, чиме је озваничено преузимање клуба којим ће убудуће управљати Главни град.

-Преузимањем ЖРК Будућност у веома тешком тренутку за клуб, показали смо одговорност, али и бригу за овај спортски колектив са дугом и богатом традицијом. Будућност представља посебну вриједност за Подгорицу, али и за цијелу Црну Гору и не могу да не прокоментаришем да спорт у нашој држави није заобишла политика и да су партијски интереси веома често били артикулисани унутар спортских клубова. Можда је ЖРК Будућност управо један од таквих примјера, казала је Ињац.

-Ипак, предсједница Скупштине Главног града, Јелена Боровинић Бојовић и ја смо одлучиле да подржимо клуб у оваквом тренутку и покренемо иницијативу како би Главни град преузео оснивачка права са циљем да стабилизујемо прилике и да овај клуб у наредном периоду буде мјесто за многе младе дјевојке и жене које су талентоване да играју рукомет и да ЖРК Будућност поново буде понос и бренд Главног града и Црне Горе. Увјерена сам да је улагање у спорт и младе кључно за један град и државу те у том смислу је ова одлука важна упркос томе што је носила одређену политичку тежину и што су неки људи жељели да је на тај начин искористе. Ипак, сматрам да је много важнији циљ и сврха ове одлуке, а то је да се преузме клуб и да се створе услови како би се у наредном периоду пуно боље и афирмативније радило на промоцији женског рукомета и како би клуб поново доживио стару славу, казала је Оливера Ињац након потписивања Уговора.

Данас је формално завршена процедура око преузимања ЖРК Будућност и можемо са поносом рећи да је од данас Главни град 100 одсто власник клуба. Жељела бих да се још једном захвалим градоначелници Ињац, предсједници Скупштине др Јелени Боровинић Бојовић као и замјенику Ракчевићу који су веома брзо, у најтежем тренутку за клуб од његовог постојања, реаговали на овакав начин. Клуб је спашен и по мени сад има велику сигурност и стабилност како више никад не би дошао у ситуацију у каквој је сад. Захвалила бих се и свим одборницима који су нам дали подршку и показало се на сједници Скупштине Главног града да је ЖРК Будућност велики бренд Црне Горе, казала је Маја Булатовић, извршна директорица клуба.

Подсјећамо, ЖРК Будућност се, након изненадног одласка генералног спонзора нашао у тешкој ситуацији – безизлазној, казала је тада директорица Маја Булатовић. Клуб је без новца и без будућности, а једино рјешење је, према њеним ријечима, помоћ Главног града. ​

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!