Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПАСИЛИ МАЛЕ ФОЛКЛОРАШЕ: Беранац Јово Петровић и његови суграђани нашли се у невољи путницима аутобуса из Јагодине!

КРЕНИТЕ колима у правцу Дапсића, Локви, 80 деце је у опасности. Ова објава на фејсбук-профилу Јова Петровића из Будимље, предграђа Берана, била је увод у драму у којој су спасена три млада живота.

Јово, главни актер акције спасавања деце из Јагодине и њихових шесторо старијих суграђана, нији ни слутио, док је на бензинској пумпи испијао кафу и посматрао раздрагане малишане кулутурно-уметничког друштва из Јагодине, који су се враћали са мора, како излазе из аутобуса, да ће га апел за помоћ убрзо одвући 20 километара даље од Берана.

– Било их је условно речено стотину – смеје се Јово, док прича како је ту упознао Славишу Агатоновића из Јагодине, са којим је док су деца одмарала, након краћег разговора разменио профиле на друштвеним мрежама. – Они су наставили свој пут и не баш брзо након тога, Славиша ме је позвао и саопштио да се аутобус покварио и да им треба помоћ… Брзо сам стигао и одмах видео да је неколико деце ошамућено и да је потребно звати Хитну помоћ. Позвао сам преко друштвенх мрежа и моје суграђане да дођу и пребаце осталу децу на безбедно.

Хитна помоћ превезла је троје малишана у Клиничко-болнички центар у Беранама, где су задржани због тровања угљен-моноксидом, услед квара аутобуса.

ХЕРОЈУ из Берана видео-позивом се обратио и градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма. Захвалио је Беранцима и тражио бројеве телефона свих који су учествовали у овој акцији, за “Новости” прича Петровић.

– Називају ме херојем, што је по мени непотребно, јер тај дух солидарности и хуманости не долази од појединца, а то Беранци најбоље знају – каже скромни отац тројице дечака, коме заједница до сада није пружила прилику да заснује радни однос.

За 20 минута више од 100 Беранаца аутомобилима се упутило према Локвама да пруже помоћ. Сва деца су збринута на бензинској пумпи, а врло брзо стигла је храна, коју су Бернци доносили од својих кућа.

Из КБЦ Беране стигла је вест да деца коју су збринули немају озбиљније здравствене проблеме.

извор: новости

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!