Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

Пише: Иван Милошевић

Уколико је ДПС толико против ове владе, можда она има шансу да нешто уради и од Црне Горе напрви нормалну државу! Уколико се ДПС-у толико данас смркло због реконструкције владе, можда свима нама сване и можда уистину кренемо неким бољим политичким и осталим стазама. Уколико ДПС-у толико смета улазак Бошњачке странке у Милојкову владу, онда можда Бошњаци имају шансу да се отргну од  загрљаја бившег режима и крену новим стазама и пруже руку свима осталима у Црној Гори. Уколико је ДПС толико надркан данас због реконструкције владе и уласка Бошњака и Срба у владин кабинет, можда и Бошњаци и Срби имају шансу да престају да се гледају порпијеко и почну да говоре разумљивим језиком да их сви разумију! Уколико је ДПС данас толико љут и киван на своје дојучерашње сараднике и саборце,можда они имају прилику да докажу да су слободни људи и да им је стало да са свима осталим, а посебно са Србима, живе равноправно! 

Синоћ ми је нов састав владе био бесмислен, али након данашњих тирада посланика ДПС-а и кукњаве над Црном Гором, нова влада добија неки смисао и има прилику да остане на власти наредне три године и нешто уради да сви живимо нормалније. Уколико су Николић, Данијел, Јевто и Александра, данас доведени пред зид плача и само што нијесу закукали као сиње кукавице и само што нијесу обукли војне униформе, можда је стварно близу крај бившем режиму и његовом дефинитивном одласку са политичке сцене! Уколико су у ДПС-у толико љути, онда сви остали треба да буду радосни, јер ДПС остаје сам, постаје пусто политичко острво са залудним брдоломцима на чију обалу се неће насукати ниједан брод, а помоћ из ваздуха и са земље не стиже! 

Било је милина гледати како Александра само што није бризнула у плач, јер већина дојучерашњи сарадника ДПС окренула је леђа њиховој политици! До сада су Бошњаци били вјерно гласачко и остало тијело ДПС-а које им је омогућавало да из политичких окршаја са Србима изађу као побједници, кад ето врага, данас представници Бошњака, посебно Ервин, ни слово да кажу о вељесрпској и четничкој окупацији и борби против четника и његових слугу. Ервин промијенио страну, политичке сараднике и умјесто под руку са Данијелом и Николићем, у коло кренуо са Андријом, Миланом, Спајкијем и осталима!

Посланици ДПС-а данас су једва хватали ваздух, као да су били пред колапсом и то не због врућине, него, како сматрају, издаје Бошњака!

Све су своје аргументе испуцали на четнике, Дражу, Павла и остале четничке војводе и признали  да су остали сами, односно да су опкољени. Иван Вуковић је данас завапио да су опкољени као партизани на Сутјесци, али да слиједи одлучујући пробој и да петокрака, маузолеј и Тито неће пасти. И таман неће пасти као што није пала и партизанска наводна офанзива на Сутјесци и као што није пао комунизам широм свијета и остале галаксије! 

Уистину, уколико је ДПС толико исфрустриран и бијесан због реконструкције владе, можда ова влада има шансу да створи нормалну државу са нормалним народом.  Пратићу да ли ће то да се деси, али бијес ДПС-а је добар знак да може бити боље. Можда се ипак Црна Гора креће и престаје да тапка у мјесту и насједа на ДПС трикове подјела и братских омраза. Можда се уистину, све на боље креће! Тако ми Николића, Данијела и Александре!

ПС. Све оно што су данас о Дражи и Павлу рекли посланици ДПС-а је најобичнија лаж. Сређом ту причу причају само они, остали као да су схватили куда она води и да су у лажима ипак кратке ноге!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!