Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРОТЕСТ ИСПРЕД ВЛАДЕ: Милојко да врати мандате, народ није гласао да су Срби геноцидни!

Неђо Пековић,из Никшића, у својсву грађанина обратио се испред згарде Владе Црне Горе око 18.часова , малој групи грађана, након што је у УН-у изгласана Резолуција о Сребреници и позвао премијера Црне Горе Милојка Спајића и Владу да врате мандате које су добили од грађана, јер су данашњим гласање за Резолуцију о Сребреници издали народну вољу. Пековић је рекао да је данас Црне Горе понижена, осрамоћена и издата од Владе Црне Горе.
Не прихватамо да је српски народ геноцидан, Срби у Црној Гори , Републици Српској и Србији нијесу геноцидни. Нисам на ја, нити моја дјеца, ни моја породица геноцидни. Живјала Црне Горе, живјела Република Српска , живјела Србија и живјела Русија, поручио је Пековић у кратком обраћању.
-Срамни печат који нам је поставио Милојко Спајић и ова срамна Влада и власт нашим потомцима је нешто најсрамније што је могло да нам се деси Црној Гори.Ја сам лично покраден, као и ви сви лично. Они су украли наш глас, украли су нам литије. Данас смо овдје , оволико колико нас је , да дигмено глас против срамне одлуке Владе Црне Горе да нам ставе жиг геноцидног народа, рекао је Пековић.
Он је изразио да ће народ Црне Горе у наредним данима тражити оно што му је покрадено на изборима , “тражиће свој глас”.
-Вратите нам мандате , ми за ово нисмо гласали, поручио је Пековић, након чега је мали број окупљених скандирао “издаја”.
Од присутних се обратио и Саво Клакор, који је истакао да српски народ никада у својој историји није био геноцидан, већ да је управо српској народ доживио геноциде и страдања посебно у 20.вијеку.
Српски народ је народа један од најстрадалнијих у читавом свијету. Никада српски народ није имао потребу и план да истријеби било који другиу народ. Од свих народа на Балкану и Југославији једино је српски народ био жртва геноцида, који је над њим систематски спровођен у првом и другом свјетском рату, рекао је Клакар.
Он је рекао да је најсрамније поглавље у новијој историји предлог Њемачке да се изгласа Резолуција о геноциду у Сребреници.
Потпуно је јасно да Њемци овим срамним чином покушавају да оперу своје “крваве” руке из Крагујевца, дао оперу срамн од злочина на Козари”. То је био геноцид и да имају части и образа не би требали бити ни у салу УН-а о говорити о било каквом геноциду, рекао је Клакар.
Након што је резолуција усвојена у Генералној Скупштини УН, окупљени су узвикивали “издаја”.
Раније, прије почетка невремена на протесту је био лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, бивша министарка Весна Братић, предсједник Праве ЦГ Марко Милачић и Слободне Црне Горе Владислав Дајковић.
Након што је резолуција усвојена у Генералној Скупштини УН, окупљени су узвикивали “издаја”, живјела Србије, живјела Република Српска, живјела Црна Гора, живјело Косово и Метохија и живјела Русија”.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАМНИЧКА БИСТРИЦА НАКОН 79 ГОДИНА: Када роса и орао говоре или Зли постао благословен пут!

БАШ ШТЕТА: Ђукановић неће бити замјеник Столтенберга!

НА ДАНАШЊИ ДАН 1845. ГОДИНЕ: Почела градња капеле на Ловћену!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

PRO3

НЕМА ДРУГЕ: Да би Црна Гора била европска мора бити и српска!

dpsklub

КО НАПРАВИ ОВАЈ ДПС: Све им српско смета, реже на сабор, двојно држављанство, Мандића, Вучића, Додика, виде вељенационализам само код Срба!

spijunu

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!