Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРОГОН СРБА: Војводу Милету Павићевића у цетињској полицији саслушавали преко сат времена, питали га за Краљевину Југославију, српску униформу и војводски чин!

Војводу Милету Павићевића јутрос су у цетињској полицији саслушавали преко сат времена и том приликом тражили да им прича о Краљевини Југославији, поријеклу тробојке, војводском чину… Павићевић каже да је детаљно објашњавао српску историју на Балкану и да се осјећао као да је у школи и да држи историјски час.

Дјевојка у полицијској униформи поставила ми је безброј питања из српске историје и све сам морао да јој објашњавам. Приликом саслушања у просторију су улазили и остали полицајци. Поштено сам се уморио објашњавајући им да сам у српској униформи обишао свијет и да ме нико због тога није приводио нити је то некога узнемиравало. Исто тако нико ме није упозоравао због српске тробојке и не знам шпта им је она сметала приликом изласка из Цетињског манастира када су на огради око храма бројне актуелне црногорске заставе. Засметала им је једино српска. Објашњавао сам им да је у вријеме краља Николе Цетиње био српски град, чак пијемонт српства и да је Цетиње у његово вријеме било украшено тробојкама поводом државних празника. Тада српске заставе нијесу никоме сметале, напротив, али данас је изгледа другачије, појашњава Павићевић.

Он додаје да му још увијек није јасно ко га је и због чега пријавио полицији, али претпоставља да је то урадио Никола Ђурашковић, предсједник Општине Цетиње. Наиме, Ђурашковић је прије неколико дана, након што је група српских патриота из Црне Горе, Србије и Српске, посјетила Цетињски манастир и сликали се испред њега са тробојком, пријавио полицији тај догађај, називајући га провокацијом за Цетињане. Павићевић и остали тога дана запалили су свијећу на гроб Николе Каваје, српског командоса и потом се поклонили моштима Свтог Петра Цетињског.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!