Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРИЈЕ 19 ГОДИНА УБИЈЕН СЛАВОЉУБ ШЋЕКИЋ, АНДРИЈА МАНДИЋ: Није био слуга мафији!

Породица и пријатељи полицијског инспектора Славољуба Шћекића запалили су синоћ у 00.50 сати свијеће испред његове куће у подгоричком насељу Толоши, гдје је прије 19 година убијен. Ни послије скоро двије деценије, не зна се ко је наручио Шћекићево убиство. Нема ни правоснажне пресуде окривљенима за овај злочин.

На обиљежавање годишњице убиства Шћекића дошли су и предсједник Скупштине Андрија Мандић и министар унутрашњих послова Данило Шарановић.

Мандић указује да је Шћекић убијен, јер није пристајао да служи мафији и да због тога, како је истакао, Шћекић не смије бити заборављен, већ запамћен као симбол борбе против организованог криминала. Поручио је и да судски процеси морају бити доведени до краја и да се мора утврдити ко је и због чега наредио убиство полицијског инспектора Шћекића.

Знамо да свака мафија на врху своје пирамиде има и налогодавца. Разумијемо потпуно овај захтјев – да онај ко је наређивао убиства у Црној Гори одговара. Није никаква тајна да је Црна Гора дуги низ година била заробљена од стране организованог криминала и да је организовани криминал управљао државом. Оно што је важно за Црну Гору је да су и у том тешком времену постојали људи у полицији и држави који нијесу пристајали да буду слуге мафији и организованом криминалу. Неки од њих су главама платили то непристајање да служе мафији, као што је то платио инспектор Славољуб Шћекић – рекао је Мандић.

Он додаје да организовани криминал више није тајна у Црној Гори и да се „рашчишћава“ пред домаћим и међународним институцијама.

Колега Шарановић и ја смо жељели да будемо овдје и пошаљемо поруке свима који се боре за закон у Црној Гори, да слиједе примјер овог великог човјека и да знамо да ће ова земља бити отргнута из руку организованог криминала и да ће ова земља бити срећна, просперитетна, а ове јунаке тог времена и борбе морамо сви да памтимо и да носимо у срцу – поручио је Мандић.

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић истиче да је дужност свих да се што скорије утврдити ко је налогодавац Шћекићевог убиства.

– Кроз убиство Шћекића се покушала убити и она Црна Гора која је била спреман положити свој живот за правду, праведно и декриминализовано друштво. Они који стоје иза овог убиства знали су да ће ударити на оно што је било најсветије у Црној Гори, а то су људи за које вјерујемо да и дан -данас постоје у Црној Гори, који су спремни дати своје животе да би заштитили будуће генерације и покољења. Морална је и професионална дужност свих нас да учинимо све да Шћекићева жртва не буде заборављена, али и да извршиоци и налогодавци буду откривени и приведени правди – поручио је Шарановић.

Славица Шћекић подсјећа надлежне да правда још није задовољена, али да од борбе неће одустати. Најављује да ће се случај поново наћи пред Апелационим судом 30. септембра, а од октобра ће пред судијама бити сваке сриједе. Инспектор Шћекић убијен је 2005. године, у ноћи између 29. и 30. августа.

Још увијек се води судски поступак. Тренутно пред Апелационим судом. Питање је како ће се окончати. Ја сам под великим стресом и у страху да ће оптужене за убиство мог брата пустити на слободу. Моја порука надлежнима, првенствено полицији и тужилаштву, је да поведу нови поступак и да се открије и процесуира особа која је наредила убицама да пуцају у мог брата и да га убију – поручила је Шћекић.

Оптужени за убиство полицијског функционера Славољуба Шћекића су Саша Борета, Љубо Биговић, Љубо Вујадиновић, Милан Шћекић и Алан Кожар. Они су у више наврата осуђивани на по 30 година затвора, али су другостепена вијећа обарала те пресуде.

извор: Медиа биро

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!