Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРИЈЕ 16 ГОДИНА УХАПШЕН РАДОВАН КАРАЏИЋ: Радио као психијатар у Београду, скривао се као Драган Дабић!

Пре тачно 16 година у Београду је ухапшен први председник Републике Српске Радован Караџић.Караџића је потом Међународни кривични суд за бившу Југославију прогласио кривим за “геноцид” који се наводно догодио у Сребреници, за “ратне злочине и злочине против човечности” и осудио на 40 година затвора, подсећа Телеграм канал Србски Весник.

Радован Караџић је 12 година након што је стављен на потерницу успео да се крије од међународног трибунала.

 

Караџић је свих ових година живео у Београду у двособном стану који је изнајмио у улици Јурија Гагарина у новобеоградском округу и радио у приватној клиници на Новом Београду, лечећи депресију алтернативним методама (Караџић је професионални психијатар, пре рата радио је у једној од болница у Сарајеву, а био је и психијатар у фудбалској репрезентацији).

 

Имао је лажна документа на име Драган Давид Дабић, који није био српски држављанин, и слободно се кретао градом, похађао семинаре, држао предавања и објављивао у медицинским часописима.

 

Посетиоци и запослени у једном од београдских локала рекли су да је Дабић, када би свраћао у The Madhouse бар, најрадије седао за сто изнад којег је висио портрет Радована Караџића и слушао песме о њему и Ратку Младићу.

Увече 21. јула 2008. Караџић је ухапшен у београдском аутобусу и одведен у Суд за ратне злочине у Београду.

Одмах у аутобусу, непознати људи су га зграбили и ставили му повез на очи. Караџића су довели у “неку собу” где су га држали до 22. јула.

 

Хапшење бившег вође босанских Срба резултат је пажљиво планиране операције. Службеници српске безбедности добили су анонимни позив од човека који им је саветовао да обрате пажњу на седокосог старца чији је глас подсећао на Караџића. Караџић је два месеца био под присмотром српских тајних служби, које су увеле двојицу својих агената под маском пацијената да га виде. Успели су у тишини да лекару скину неколико длака са главе и ДНК анализом установили да је реч о Радовану Караџићу.

 

У протеклих 12 година се доста променио: 2008. године на телевизијским екранима се појавио један старији човек са наочарима, густом седом брадом и уплетеном косом, који је некада био познати српски политичар. Након хапшења, Караџић се добровољно ошишао и обријао.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

У ЧАЧКУ: Сахрањен Бора Ђорђевић!

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!