Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕЦИ И ПОТОМЦИ: Мило у Прагу, слобода у затвору!

Пише: Иван Милошевић

Мило у Прагу држи предавање о европском путу ЦГ! У друштву садашњих и бивших моћника, Мило се шепури демократским капацитетом и електрицитетом и најављује европске магистрале и ауто-путеве! И нико се не стиди, чак слуша, аплаудира и истиче као вриједан допринос европским стандардима! Јебеш стандарде који тврде да је Мило европски политичар са европском визијом, причом и бајкама!

Ко није знао, сазнао је јуче у Прагу да је Мило човјек Запада и то оног који затвара очи пред свим непочинставама уколико је то у његовом интересу. Запада који је заборавио на морал, грижу савјести и метафизички инстинкт да зло и добро никада не иду заједно и да не носе исте поруке! Декламовање Мила у Прагу знак је да је морал нестао из ЕУ, да ту организацију и цјелокупан Запад на окупу држи идеја суровог материјалног интереса, односа најава модерних јахача апокалипсе који осим за себе не знају ни за кога другог. Иако толико причају о ЕУ вриједностима, пред нашим и њиховом очима све те старе европске вриједности (морал, слобода, једнакост) претварају се у супротност и постају аморал, деспотија и неједнакост! А Мило је потврда актуелне ЕУ перверзије која зликовце претвара у хероје, криминалце у демократе и деспоте у просвећене краљеве!

Плејада балканских политичара јуче у Прагу слушала је Мила као да болују од историјске амнезије и озбиљног обољења апарата за памћење. Нико није устао и рекао Милу брк у брк да не трабуња што је трабуњао и да прво мора да одговара за све оно пто је урадио Црној Гори, њеним грађанима, прецима и потомцима. Умјесто тога добио је овације на прашкој политичкој сцени, јер му је све опроштено!. Уколико је крао, крао је то у интересу ЕУ, уколико је некога прогонио, радио је то у име ЕУ, уколико је хапсио, хапсио је у име ЕУ, уколико је хвалио, радио је то у интересу ЕУ! А када се ради у интересу ЕУ, онда је све дозвољено, да лаж буде истина, тиранија слобода и једнопартизам  демократија! 

Јуче ми је кристално јасна постала и садашња власт у Црној Гори. Ради се о балканској колонији и то на дуже стазе! И као у свакој колонији, управницима колоније ће бити фино, док ће обични грађани да се ваљају у сопственим г……. и још ће морати да се колонистима захваљују на својој судбини. Јуче ми је постало јасно, али кристално, да је Мило као поларни медвјед, заштићен зидовима перверзне западне демократије и да нема шансе да за своја недјела одговара пред домаћим судовима и народом. Прије ће ванземаљци слетјети на Дечић, него што ће Мило одговарати за недјела која је учинио Црној Гори и њеним грађанима! 

Слобода је у затвору, на дјелу су сурови материјални и лични интереси, морал је у притвору, док су незасите гузице у фотељама свјетске, ЕУ и балканске моћи. Свијет се претворио у своју супротност, Мило је од комунистичког диктатора постао примјер европског лидера и визионара свјетскога гласа и стаса! 

И шта ту да ради слободан човјек? Да се сам пријави да буде ухапшен или да оде у шуму да једе корење? Ни једно ни друго није за моје године, па ћутим, односно пишем ове редке које ништа неће промијенити. Нити ћу ја бити слободнији него што сам неслободнији, нити ће Мило бити успјешнији балкански лидер, него што је промотер ЕУ вриједности. Углавном, све овце су на броју!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!