Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ПОВОДОМ КУРТИЈЕВОГ НАСИЉА: Косово је српска света земља, српска суштина и то се никада неће промијенити!

Поводом јучерашњих нових инцидената и упада специјалних снага под контролом Приштине у српске институције у све четири општине на северу Косова и Метохије, укључујући и болнички круг КБЦ Косовска Митровица, Њ.К.В. Престолонаследник Александар даје следеће саопштење:

Бруталност и насиље које Куртијеве снаге изводе на Косову и Метохији над Србима су чист терор над неалбанским становништвом. Међународна заједница мора да предузме конкретне кораке, а не само да апелује, и заустави најбруталију дискриминацију и понижење које наши људи трпе због самовоље и, суштински, расистичког понашања такозване “државе Косово”. Људска права свих се морају поштовати. Треба напоменути да је чак и амбасада Сједињених Америчких Држава у Приштини у петак у саопштењу поновила „забринутост и разочарање Вашингтона због наставка некоординисаних акција… које и даље имају директан и негативан ефекат на припаднике српске заједнице и других мањинских заједница на Косову. Овакав третман који Срби у нашој јужној покрајини имају је недопустив и скандалозан! Сада је 2024, тачно је 85 година прошло од почетка Другог светског рата, када је цео демократски свет устао да заустави прогон недужних од стране екстремних, ужасних идеологија зла, тако да се не може толерисати оваква дискриминација над Србима у Европи 21. века. Нигде на свету не може бити допустиво да неко у својој кући буде грађанин другог реда. Нови покушај етничког чишћења нашег народа мора да се заустави. Срби желе само оно што свака особа на овом свету заслужује – прилику да воде нормалан, миран живот на месту где су њихови преци живели вековима. Косово и Метохија је било, јесте и увек ће бити у срцу сваког припадника нашег народа. Наша Света земља је место на коме је наша држава створена и које представља суштину нашег духовног бићаТо се никада неће и не може променитиизјавио је Престолонаследник Александар.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!