Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ПИСАО МИЛОРАДУ ДОДИКУ: Подршка градњи споменика краљу Петру Првом у Бања Луци!

Принц Александар Карађорђевић упутио је писмо предсједнику Републике Српске Милораду Додику у којем је подржао његову иницијативу за изградњу споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу у Бањалуци.
Са задовољством сам примио вијест о Вашој иницијативи да подигнете споменик мом прадједи, краљу Петру Првом, у Бањалуци. Овај изузетан чин представља важан допринос очувању наше заједничке историје и насљеђа и у потпуности подржавам Ваш напор у реализацији овог пројекта, који ће допринијети да се не забораве величина и пожртвованост нашег великог Краља – нагласио је принц Александар Карађорђевић.
Уступљена фотографија

Он је даље навео да се с великим поносом присјећа да се краљ Петар Први, под именом Петар Мркоњић, борио за ослобођење српског народа у Невесињском устанку.

Као владар мале, али поносне и неустрашиве земље, краљ Петар Први је својим дјелима и својом визијом освијетлио пут народу у најтежим историјским тренуцима. Био је прави пример суверена у уставној парламентарној монархији, штитећи права народа, бранећи слободу и уставност и остао упамћен као оснивач демократских вриједности у Србији. Његово наслеђе је уграђено у темеље наше земље и на томе можемо бити искрено захвални – истакао је принц Карађорђевић.

Он је озразио увјерење да ће овај споменик представљати не само израз захвалности краљу Петру Првом, већ и трајни симбол слободе, части и заједништва које је он неуморно заступао.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАДА ВЕЋ НАПАДАЈУ МИТРОПОЛИОТА АМФИЛОХИЈА, ДА ЗНАМО ШТА ЈЕ ГОВОРИО ВЛАДИКА: “Враћање виду дјетињем” и стипендија Блажа Јовановића (1)!

ДПС-ОВ ДНЕВНИК СТИДА: Деценијама у Подгорици запошљавали своје присталице, Срба није било ни на пушкомет, данас бране своје службенике од наводног реваншизма!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПОРУЧИО РЕИСУ ФЕЈЗИЋУ: Вама смета митрополит Амфилохије, а мени не смета медреса “Мехмеда Другог Освајача”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!

milan

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

branimir

СЈУТРА У ДАНИЛОВГРАДУ: Вече посвећено Бранимиру Шћепановићу!

de-gol-i-draza

СРБИЈА У ВИХОРУ ДРУГ0Г СВЈЕТСКОГ РАТА (ФИЛМ): Генерал Михаиловић у борби за српску страну у мрежи политичких интрига!