Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛА ЦРНЕ ГОРЕ СЕ КЛАЊА БРОЗУ, У ХРВАТСКОЈ ГА ПЉУЈУ: Траже лисице за Алена због пјесме “Пљуни и запјевај моја Југославијо”!

Не стишавају се реакције јавности након што је група Бијело дугме синоћ на сплитском концерту извела песму “Пљуни и запјевај моја Југославијо”. Прво је јутрос, 1. септембра реаговало Удружење загребачки драговољци бранитељи Вуковара, а након њих и сплитски огранак Домовинског покрета, односно војни ветерани.

Они су групу пријавили Државном одвјетништву, али су затражили и да се забрани улазак у Хрватску пјевачу Алену Исламовићу.

Ален Исламовић није одговарао на позиве, али је касније послао поруку.

– Нека се јаве Горану Бреговићу. Ја сам само запослен у Бијелом дугмету – рекао је Слободној Босни.

Оно што је занимљиво да је песма део репертоара Бијелог дугмета на актуелној турнеји “Доживјети стоту”. Досад су је певали већ неколико пута у Хрватској, нпр. у Опатији 2017. године, али и пре шест дана, на концерту у Цаве Романе у Винкурану. Но, тада је, чини се, прошла “испод радара”, за разлику од сплитског концерта.

Подсетимо, чланови сплитског ДП-а затражили су реакцију полиције и ДОРХ-а и затражили избацивање певача из Хрватске. У свом саопштењу објављеном на друштвеним мрежама написали су: “Домовински покрет Сплитско-далматинске жупаније захтева хитну реакцију ДОРХ-а и МУП-а везано за провокације које су упућене на концерту групе Бијело дугме испред клуба Порат на Стиницама. На наведеном концерту изведена је и песма ‘Пљуни и запјевај, моја Југославијо’.

Извођење ове песме која слави југословенску државу у граду који је био жртва бруталне поморске блокаде, гранатирање и тортуре војске која је служила овој држави сматрамо невиђеном провокацијом усмереном према хрватском народу и држави. Извођење наведене песме пратила је и иконографија југословенских застава на видеозидовима, опет с циљем провокације хрватског народа и бранитељске популације.

Бијело дугме у својој богатој каријери има бројне песме и сигурни смо како нису били присиљени извести ову песму због недостатка репертоара. Једини циј наведене изведбе била је провокација и демонстрирање моћи усред Сплита. Од ДОРХ-а тражимо журно процесуирање и организатора и пјевача те забрану уласка у РХ. Због силне акумулације гњева које је ова провокација изазвала код наших суграђана било би добро да овај случај не буде заташкан јер се бојимо како ће идући пут грађани узети правду у своје руке те почистити и бину и организатора и певача – стоји у саопштењу, преноси Вечерњи лист.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!