Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОДГОРИЧКИ ИЗБОРИ: ПЕСИЗАЦИЈА Лијеве Ријеке!

Пише: Иван Милошевић

Као из неког свемирског брода и са путовања кроз вријеме данас су у Лијеву Ријеку слетјели челници ПЕС-а. И понашали су се таман као да су дошли са неке друге планете. Попили коју чашицу, изразили дивљење Васојевићима и њиховом опредјељењу за царство небеско због којег су изгубили царство земаљско, па данас живе као у средњем вијеку. У Лијевој Ријеци данас је било народа таман толико колико кроз ово насеље прође људи годишње. Данас је створена слика као да је у Лијевој Ријеци мед и млијеко, да ливаде не могу да опстану од оваца и марве и да сва домаћинства живе као у Швајцарској. И у такву бајковиту слику уклапају се и челници ПЕС-а, Оливера Ињац и Саша Мујовић. И све то има само једну ману – у Лијевој Ријеци скоро да нема становника, у школи је тек десетак ђака, а у околним селима тек по нека кућа још увијек има станаре. Нико не држи ни грло било које стоке, нема продавнице, амбуланте, а нијесам ни сигуран да ли је редован превоз до Подгорице. Укратко, Лијева Ријека је мртва, а није је спасио ни ауто – пут. Скретање ка Лијевој Ријеци је прави сломиврат!

Челници ПЕС-а нијесу од јуче, у зрелим су годинама, чак су и породично везани за овај крај. Посљедњих година чак су на важним мјестима у локалној и републичкој управи, али у Лијевој Ријеци се ништа није промијенило. И даље све пропада, више се нико и не исељава, јер мало ко живи у овом крају и тај дио Васојевића константно пропада. И тако је деценијама! 

Док Лијева Ријека и околна села деценијама пропадају Оливера Ињац и Саша Миловић све су то знали, али нијесу ништа предузели док су на факултетима, Миловом и државном, држали младима предавања о савременим појавама. Нијесам их примјетио на васојевићким славама, на зборовима мјештана, није их било на козјим и осталим љеворечким стазама и нијесу долазили да виде како живи Лијева Ријека, има ли ђака у школи, ради ли продавница, има ли ко да старима измјери притисак. А данас, 15-ак дана уочи локалних избора дошли су на славу Александра Невског! Бриљирао је Саша Мујовић, одржао је говор као прави вјерник, говорио о духовности и значају Васојевића за Црну Гору! Гдје је, побогу, био претходних 20 година?

Можда сам циник, превише памтим, нијесам релаксиран, тешко заборављам, цијепам длаку тамо гдје и длаке нема, тражим труње у сваком јајету, баксузирам и чангризам око ситница, али су ми челници ПЕС-а данас у Лијевој Ријеци били смијешни! Као да су хтјели да за пар сати натјерају Љеворечани да забораве да их у овом крају нико није гледао задњих 20 година, али да су сада ту и да почиње нова ера Лијеве Ријеке и да ће рода донијети дарове за Љеворечане, односно пољопривредне пројекте, туристе, љекаре, трговце… 

Можда ће ми се Љеворечани наљутити, али данас је на дјелу спроведена једна манипулативна ПЕСИЗАЦИЈА Лијеве Ријеке и то краткотрајна и орочена на 15-ак дана. Па ко се ухвати, ухвати! 

У Бога се надам да су Васојевићи, посебно Љеворечани, имуни на разне облике манипулације и да неће пасти на кољена пред челницима ПЕС-а. И пред много јачим Љеворечани нијесу клечали, па неће ни пред ПЕС-ом. Гласаће за оне за које су и до сада гласали. Јесте да нијесу осјетили неки бољитак, али сам сигуран да ПЕСИЗАЦИЈА за један дан нема шансе да у политичком погледу поколеба Љеворечане. Истина, неће им бити ни боље ни горе, али тако нам је како нам је! 

Видимо се на слави догодине. Једва чекам да видим хоће ли доћи Мујовић и Ињац!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!