Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОДГОРИЦА НА ТАЦНИ: Када анонимуси постану генерали!

Пише: Иван Милошевић

Паде Подгорица! Само дан након што је на ноге стала нова влада, пала је локална влада у главном граду. Исти типови су одлучивали и о једноме и другоме, али су добијени различити резултати. Све ми се чини да су нова влада и пала влада некако повезани, као да су спојени судови, па оно што је било вишка у једном прелило се у други и да је успостављена равнотежа. У чије име и због кога није ми јасно или ми је све јасно, али не знам како да то објасним. Као обичан грађанин Подгорице сматрам да су избори у главном граду непотребни, јер на власти у граду није ДПС и његови Титови пионири, а то је довољан разлог да нормалан грађанин има мало стрпљења и на изборе изађе за двије или три годионе, а не за два или три мјесеца. 

У овој подгоричкој причи најаинтересантнији су ми извјесни политички анонимуси без чије подршке не би дошло до смјене власти. Њих до прије двије године нико није знао, нијесу се бавили политиком, негдје су иза неких паравана радили свој посао и за само прегршт мјесеци одједном су се нашли у ситуацији да одлучују о изборима у Подгорици и да на њих зову грађане, па и мене, којима је избора преко главе и који су постали свјесни да избори мало шта рјешавају. Одакле право тим политичким анонимусима да говоре у било чије име и позивају се на било кога и да тјерају стотине хиљада грађана да излазе на нове изборе? Још кажу да враћају мандате грађанима и да су баш они смјенили ДПС!????

Јесте да су политици потребна нова лица, да је потребан нови дух и политичка акција, али акција политичких анонимуса не личи на то, више је слична некој необрађеној политичкој вољи која данас жели да буде све и свашта и за коју сјутра не постоји. 

Читам да ти политички анонимуси тврде да су спријечили сарадњу локалне власти у Подгорици са ДПС-ом и то тако што су са ДПС-ом смијенили власт која је сарађивала са ДПС-ом! Уколико ту има неке логике, онда признајем да појма немам о логици! Прије ми се чини да ту има свега осталог, али логике нема. А о томе осталом свједоци смо већ 30 и више година и нагледали смо се разних дилова и дилерчића, како оних познатих, тако и ових садашњих непознатих и анонимних! 

Анонимуси су постали генерали или барем помоћници генерала, из тоталне скривености постали су нескривени политичари и за само годину дана открили су оно пто нијесу видјели пуних 30 година и против чега слово нијесу написали, нити ријеч рекли. Упркос томе постали су генерали преко реда, из задњих пробили се у прве редове и саопштили да виде само оно што они виде и да је то једина истина, док је све остало лаж!

И мислим да озбиљна политика у Црној Гори има велику невољу са политичким анонимусима. Партије у републички и локалне парламенте уведу разне типове, предају им у руке овлашћења о којима ни сањали нијесу и не знају шта ће са њима. Па их онда злоупотријебе и очерупаном и побјеснелом ДПС-у дају нова крила и поврате из мртвих! 

ДПС је прије два дана због нове владе пао у кому, али се из ње пробудио само након 24 сата. И то заслугом несрећних политичких анонимуса! 

ПС. Није ми била симпатична локална власт у Подгорици са Оливером Ињац и Луком Ракчевић. Исти је то идеолошки склоп, са извјесном политичком козметиком и од њих Срби у главноме граду неко добро нијесу видјели. Ипак ни у сну не бих враћао ДПС на јавну сцену и давао трансфузију тој партији и пружао јој још једну прилику да се врати на власт. ДПС треба да нестане, а не да се са њима било шта ради, било да се руши или гради!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!