Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Јаков Европејац постао Јапајац!

Пише: Др Петар Милатовић Острошки
Рођаче, неписмени ђаче, да си заиста неписмен увјерио си ме у свом телевизијском интервјуу првом програму црногорске телевизије 1. априла 2024. (или 7533) године.
Није првоаприлска шала, већ најстрашнија збиља. Наиме, у једночасовном телевизијском интервјуу употријебио си личну замјеницу у првом лицу „ЈА“ тачно 156 пута, односно сваке 23, 7 секундe, али ако од тога одузмемо вријеме питања новинарке која те интервјуисала, испада да си личну замјеницу „ЈА“ упријебио сваке десете секунде у току једночасовног интервјуа! О темпора! О морес!
Драги и весели рођаче, учестало коришћење личне замјенице у првом лицу једнине „ЈА“ доказује да је, поред очигледне неписмености, ријеч о гордости, а гордост је највећи од свих седам смртних грехова, јер у гордости човјек се узноси, мисли да је високо изнад свих и управо због тога ниско пада, чак толико ниско да гордог неписмењаковића то води у презрење оних који су склопови мисаоних, духовних и емотивних констелација по мјери Бога, дакле који добро знају да је гордост ускључиво по мјери Сатане, а сви добро знамо кога и шта персонификује Сатана на ширем геополитичком и историјском плану.
На слици може бити: 1 особа, редакција и текст
Драги и весели рођаче, горд човјек, који у току једночасовног телевизијског интервјуа користи личну замјеницу „ЈА“ 156 пута, чврсто је убијеђен да је управо он у центру свијета, надмен је и сујетан, а такав никад не може бити у потпуности срећан и задовољан, већ је стално раздражен и чак освјетољубив према онима који му укажу да гордост представља лажну свијест о себи самом.
Они којима су лингвистика и психологија блиски, исувише добро знају да су синоними за гордост: охолост, завист, себичност, уображеност, надменост, злоба, злурадост, саможивост, усамљеност, ускогрудост, љубомора, неразумност, пакост, подмуклост, малодушност, хировитост, нискост, бездушност, безосјећајност и да не набрајам остале карактеролошке особине на скали људске посрнулости у овом посуновраћеном времену!
С обзиром да је у оптицају верзија да ћеш ускоро формирати нову политичку странку, послије овог телевизијског интервјуа предлажем ти да се твоја нова странка зове „Покрет ЈА САД“.
извор: фејсбук
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

павле

АРХИВА: Повратак војводе Павла Ђуришића!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

dubrovnik (1)

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

kralj-nikola-i-kraljica-milena

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!