Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Шпијуни, шта има ново код мене?

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги рођаче, импонује ми што је млађани мој рођак предсједник државе Црне Горе. Истовремено ми те жао. И то због других ми те жао.

Ми смо земља у којој се вјековима говорило: „идемо да уграбимо“ и то грабљење оваца, говеда, коња од Турака у сиротињским условима најчешће је проглашавано биткама. Овдје не треба мијешати славне битке и побједе над Турцима.

Дакле то грабљење је постала нека врста генетског кода овог народа.

Зато Европа и цивилизовани свијет сада од Црне Горе захтијева обрачун са криминалом и корупцијом, што некако исувише килаво иде.

Али није то једини проблем у овој држави. Наиме, амерички изасланик за западни Балкан Габријел Ескобар једва је чекао да напусти фунцију рекавши при том: „ЦРНА ГОРА ЈЕ РАСАДНИК ШПИЈУНА, ОД ТИХ БЕСКИЧМЕЊАКА НИСАМ МОГАО ДА ЖИВИМ“!

Знатно прије америчког изасланика Ескобара, црногорски шпијуни су о јаду забавили Алесадра Пирца Биролија, гувернера окупиране Црне Горе у Другом свјетском рату, који је на Цетињу јавно истакао обавјештење које гласи: „ШПИЈУНЕ ПРИМАМО САМО ЧЕТВРТКОМ!“

Ја на задњем стаклу мог аутомобила држим транспарент „ШПИЈУНИ, ШТА ИМА НОВО КОД МЕНЕ?“

Захваљујући нама самима, оваквима какви јесмо да нијесмо, с једне стране, и с друге, захваљујући ријечима Габријела Ескобара и Алесадра Пирца Биролија, сада се, драги рођаче, с разлогом, питам. Чега си ти предсједник, државе или државне страве?!

Није теби лако, вјеруј ми!

Извор: Фејсбук

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!