Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И РЕСТИТУЦИЈЕ: Зоран Радовић спасио судије!

СУДИЈА ЗОРАН  РАДОВИЋ – СПАШАВА СУДСКУ ГРАНУ ВЛАСТИ

Пресуда Вијећа Вишег суда у Подгорици на челу са предсједником Вијећа судијом г-дином  Зораном Радовићем , поводом наводног „државног удара „, враћа повјерење у судску грану влати.

Партија пензионера, инвалида и реституције Црне Горе-ПИР, у чијим редовима има и пензионисаних судија, тужилаца, професора, људи различитих струка и звања и знања, али и највише честитих грађана чије мишљње и ставове несмијемо подцјењивати , затим Удружење за заштиту интереса пензионера -ПРАВДА, као и Удружење грађана Вранеш, са одушевљењем су примили као једино могућу и исправну одлуку Вијећа Вишег суда у Подгорици, на челу са судијом Зораном Радовићем , доношењем Ослобађајуће пресуде за г-дина Андрију Мандића, г-дина Милана Кнежевића, г-дина Михаила Чађеновића и других, за скандалозни , исконструисани „државни удар“.

Предходно је Апелациони суд Црне Горе укинуо срамну првостепену пресуду судког вијећа Вишег суда на челу са чувеном по скандалозном суђењу суткињом  Сузаном Мугошом, којом је 13 оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016.године осуђено на скоро 70 година робије.

Апелациони суд је прихватио жалбу бранилаца првостепено осуђених пресудом Вијећа Вишег суда Сузане Мугоше , од 9.маја 2019.године . Поступак је враћен поново Вишем суду , али са назнаком у пресуди , „пред  потпуно измијењеним судским вијећем“.

Апелациони суд је укинуо првостепену криминалну пресуду судије Сузане Мугоше и њеног вијећа, јер су у поступку њеног доношења, и у самој пресуди , почињене повреде одредаба кривичног поступка ,а због којих се нијесу могли прихватити закључци у првостепеној пресуди , како у односу на постојање кривичног дјела,  тако и у односу на постојање кривице за та дјела.

У поновљеном поступку пред  новим судским Вијећем Вишег суда у Подгорици, којим је предсједавао честити човјек и судија г-дин Зоран Радовић, који враћа вјеру у судску грану власти, између осталог  у ослобађајућој пресуди стоји:

„Није било доказа  да су оптужени криви за дјела која им се стављају на терет па се ослобађају“, саопштио је судија Зоран Радовић у образложењу пресуде.

Пресуодм су ослобођени сви оптужени држављани из Црне Горе, Србије и Русије.

Судија Радовић је био јасан, да би се неко прогласио кривим мора постојати извјесност у чињеницама „а тога нема“.

„Оружје никада није ушло у Црну Гору. Опрема која је  требала да послужи за насилан улазак у Скупштину није унијета у Црну Гору, а тврдња да су специјалне јединице требало да пуцају у црногорску полицију није доказана „.

И лаицима и стручњацима је било сасвим јасно да је ово измишљени државни удар . Изведен је по сценарију Демократске партије социјалиста , кримоиналне , фашисоидне, лоповске , опасне и опаке политичке организације која је уништила и разорила Црну Гору и њене институције по свим шавповима . ДПС са својим сателитима су мислили да ће вјечно да трају и да владају Црном Гором, поистовјећујући себе и своју партију са Црном Гором, стављајући себе изнад Устава и закона. Црна Гора је под влашћу  ДПС-а са сателитима, до темеља опљачкана и похарана и морално разурена. Тежак је пут за опоравак Црне Горе и њеног друштва.

Док можемо да честитамо судском вијећу Вишег суда у Подгорици на челу са Зораном Радовићем, и Судској грани власти на законитом раду, на Другој страни стоји наше разочарење у некоректан, непрофеионалан однос тужилаштва у овом предмету. На нашу жалост и разочарење тужилаштво  је остало при оптужном предлогу бивших тужилаца , Катнића, Чађеновића  који се налазе у затвору у Спужу , и који се терет за организовано криминално удруживање.  Само намјерни незналица се могао ослонити на изјаве некаквог иног криминалца Саше Синђелића и чувеног Паје Велимировића, који су накнадно све негирали. Па скора изјава генерала Дикића, разобличава криминалну улогу Катнића у овом сценарију.

Наше разочарење је неподијељено у рад Врховног Државног Тужиоца г-дина Мраковића, и Специјалног Државног Тужиоца г-дина Нововића, који су показали непрофесионалност, немар, и компромитацију да не заслужују мјеста која пкривају а која порески обвезници дебело плаћају. Они заслужују хитне оставке. Грађанима као сувереним нисиоцима власти је доста и преко главе таквог подлог и незаконитог рада.  Тужилаштво је тотално пало, унизило је и себе и Устав и закон . Повјерење у  судство је спасио честити судија Зоран Радовић и Апелациони суд Црне Горе.

Без лажне скромности , морамо истаћи прагматични рад предсједника Скупштине г-дина Андрије Мандића, који је воздигао Скуптину као прворзредну грану власти , која је у  преговоима са ЕУ, дала огроман допринос.

Грађани као суверени носиоци власти се са правом питају , хоће ли бивши тужиоци и судије одговарати за енормну штету која ће услиједити на терет пореских обвезника због њиховог незаконитог рада.

ДПС са својим реаговањима је дотако дно. Откуд им храброст и моралност да било шта питају и траже.  Па и лаику и стрчњаку је јасно ко и како  се изводи државни удар. То свакако не могу да раде пензионери,лица без оружја,бес подршке  дијела војске и полиције.

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА-ПИР,УДРУЖЕЊЕ ПРАВДА,ГРАЂАНИ ВРАНЕША

Др.Косара Ђокић, Др Божо Вујичић, мр Момо Јоксимовић, Жана Лакићевић, проф.Радисав Кораћ, Перо Вукадиновић, Ружа Гојксовић и други.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!