Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

Албански форум је са забринутошћу примио јучерашњу вијест о одлуци Владе Хрватске да прогласи непожељним тројицу лидера странака актуелне парламентарне већине у Црној Гори који покривају и значајне државне функције.

Сматрамо да је то озбиљно упозорење пријатељске нам и сусједне Хрватске, која је чланица ЕУ и НАТО и дан након реконструкције Владе, које се мора имати у виду како се не би продубили штетни ефекти наше недавне исхитрене и беспотребне одлуке о усвајању Резолуције о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен. Плашимо се да Црна Гора није на правом путу и да скреће са пута којег ми желимо, истиче Албански форум.

Сугерисали су, кажу, прије усвајање резолуције о Јасеновцу да ће Европски пут Црне Горе бити у проблему и наравно да исту нијесму подржали, управо због штете коју можемо имати.

-Позивамо остале конституенте, поготово из мањинских народа, да детаљно анализирамо како ће се кретати реконструисана Влада и на вањском али и на унутрашњем плану. Једно је сигурно, гдје год се ми налазили на државним функцијама, нашим дјеловањем, неће бити угрожен Европски пут и никада нећемо као што никад нијесмо подржали одлуке које ће реметити односе Црне Горе, посебно са државама чланицама Европске Уније и НАТО-а, наводи Албански форум.

Како су истакли, Скупштина и лидери партија који су довели до проблема, требају одмах да преиспитају одлуке које су узрок јучерашње одлуке чланице Европске Уније.

-Увјек је боље санирати штете и извинити се, него истрајати на штетним одлукама које ће бити омча око врата Евеопском напретку Црне Горе, наводе.

Албански форум, поручују, неће релавитализовати овакве одлуке и ћутати на исте, него ће кроз механизме на располагању радити да штета по Европски пут Црне Горе буде што мања “али уједно нећемо бити саучесници у уништавању европског пута Црне Горе”.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ ДА НЕМА КОМУНИСТА: У Подгорици међународни симпозијум о Видоју Жарковићу, организатори Монтенегрини, предаје и Мило!

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!

“СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА”, ПРЕМА ХРВАТСКОЈ ТРЕБА ПОДИЋИ КИНЕСКИ ЗИД: “Комшијама” смета што фестивал клапа у Херцег Новом организује СРБИН!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!