Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕКИМ БОШЊАЦИМА ЈОШ УВИЈЕК У ГЛАВИ ДПС ПРИЧА, АДМИР АДРОВИЋ: Помоћници четничког војводе!

Након што је прексиноћ за потпредсједника Скупштине иадмирзабран Мирсад Нурковић из Бошњачке странке реаговао је Адмир Адровић, оснивач Бошњачког демократског покрета који тврди да је вјерни сљедбеник политике СДП-а на крилима БС-а изабран за четвртог помоћника четничког војводе Андрије Мандића.

-Пут политичке недосљедности новоизабраног потпредсједника Скупштине Мирсада Нурковића је пут искључиво заштите личних интереса што у најбољој мјери кореспондира са актуелном политиком руководства Бошњачке странке.

Нурковић је, како наводи у писму које је не тако давне 2017. године упутио тадашњем предсјендику СДП-а Ранку Кривокапићу „своје пунољетство дочекао као социјалдемократа и од својих 43 године, 27 провео и формирао се као социјалдемократа и да хоћу ја другачије не умијем нити могу да размишљам него управо као социјалдемократа, наводи Адровић.

Према његовим ријечима као дугогодишњи функционер СДП-а обављао је различите партијске, али и државне функције, између осталих и позиције које наводи у својој званичној биографији, а то су: вд директора Управе за шуме и директора Управе за некретнине.

“Године 2017. године догодио крај осамнаестогодишње коалиције између ДПС и СДП, па је Нурковић, како опет наводи у свом писму, одлучио напустити партију из личних разлога, али да његово напуштање СДП-а није напуштање програмских циљева партије и није производ љутње или било каквог незадовољства партијом или људима из партије.

Само неколико дана након тога Нурковић је приступуо Бошњачкој странци и од тада почиње његов метеорски успон како у странци, тако и у државним институцијама гдје је догурао до мјеста четвртог потпредсједника Скупштине Црне Горе. Није ни трепнуо оком, али је Мирсаду битно да буде један од будућих шест помоћника четничком војводи Андрији Мандићу. Чак не смета ни то што је изабран гласовима посланика еx ДФ-а- Нове српске демократије и ДНП-а Милана Кнежевића”, каже Адровић.

Но, додаје, није то због Мирсада, то је вјероватно искључиво због „одбране принципа БС и искључиве заштите интереса бошњачког народа у Црној Гори“ које БС жели представити јавности.

Сигурно је већ кренула реализација свих оних силних инфрастрктурних пројеката које су нам обећала БС и без којих сигурно она не би ушла у 44. реконструисану Владу. Принципи су принципи, па тако Мирсаду и његовом партијском шефу није засметало што је Мандић био против Резолуције о Сребреници, што је у том истом парламенту поручио Бошњацима да ако крену на Цркву, они ће на њихове куће, не смета ни то што у Подгорици дочекује Милорада Додика на дан када се обиљежава годишњаца од злочина у Штрпцима. На крају, ако је Ервин могао отићи под скуте др Новака Килибарде, зашто не би и Мирсад под скуте војводе Мандића, кад се већ исплати. Није то због њих, већ „искључиво због Бошњака, закључио је Адровић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!