Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Црна Гора тоне у живом блату неријешеног насљеђа Ђукановића!

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић изјавио је, гостујући у првој овосезонској емисији серијала Контроверза на Адриа ТВ, да су чланови специјалног америчког тима тужилаца који на дневном нивоу помаже нашем тужилаштву, незадовољни политичком подршком коју имају шеф СПО Предраг Шуковић и Главни специјални тужилац Владимир Нововић, од стране владе.

-Они сматрају да је то чудно јер је ова власт дошла на таласу критика претходног режима, казао је Медојевић опсијући разговор са једним од чланова америчког тима и додао: “И ја онда поставим једно питање – ок, по вашим извјештајима ваших безбједносних служби, ко је шеф Кавачког клана? И сад, професионалац, човјек који је добронамјеран и има интерес да дође до правих информација и да му стратегије које развија са својим тимом дају резултат, а то је уништење Кавачког клана и привођење свих тих људи правди и правоснажне пресуде. И он каже – Радоје Звицер. А ја му кажем, то вам није тачно. Звицер је само оперативац, власници тог бизниса у Црној Гори су браћа Ђукановић, Станко Суботић и покојни Брано Мићуновић”.

Медојевић је наставио тврдњом да је ријеч о криминалној корпорацији која је владала овом земљом и која је у себи инкорпорирала све институције државе Црне Горе, била препозната од безбједносних служби запада, као партнер у специјалним операцијама.

То је био један пункт за ваше “црне операције”, који сте, по тврдњи амбасадора САД Вилијема Монтгомерија, гледали како настаје као криминална организација, корпорација која контролише политичке партије, медије, банке, НВО, стране дипломате, има лобисте у Бриселу, у Вашингтону, Берлину, располаже милијардама, шири посао сад на криптовалуте. Једна таква криминална организација не може да буде вођена од стране Радоја Звицера. Он јесте важан у том оперативном извршном дијелу везаном за наркотике али је Зоран Лазовић био официр за везу између власника и извршних директора, био је њихов представник који је вршио комуникацију и покривао читав посао, испричао је Медојевић у Контроверзи описујући свој разгвор са неименованим чланом америчког тима.

Он је додао да се на његовим горепоменутим тврдњама дошло до питања “да ли ово правосуђе може да суди оптуженима, почев од Зорана Лазовића, па надаље”.

-Рекао сам да не може. Јасно се види да је борба против мафије, наслеђа Мила Ђукановића и његове криминалне организације стављена испод стола и да с ечека да неко други ријеши посао за нас. Пошто су Американци практични, они су озбиљно схватили ово што су чули од мене, а и сами добијају информације од Шуковића и Нововића да немају политичку подршку, да више не могу да постижу боље резултате, да се велики број оптужених већ пушта на слободу због неефикасности правосуђа…, изјавио је Медојевић и додао: “Имамо веома важно питање: Како је могуће да су два висока оперативца Агенције за нациналну безбједност у криминалном миљеу, Вук Вулевић и Иван Делић, побјегли на званичном граничном прелазу баш један дан прије почетка акције”.

Медојевић је у Контроверзи поручио да је најтрагичније што се десило након 30. августа што побједници тих избора ништа од онога што у обећавали грађанима нису испунили.

Нисмо обезбиједили правду, нисмо обезбиједили да неко ко је пљачкао Црну Гору, ко је разорио ову државу, који стоји иза толико злочина не одговара за њих. Ушли смо у једну специфичну фазу транизиције коју карактерише један потпуни изостанак идеолошке динамике. Политички систем убијен је дилом 2020., рекао је Медојевић.

Он је казао да су све владајуће политичке елите у Црној Гори су у суштини исте, “идентичне су по повом ставу: не дира се у тај пакт са ђаволом, договор са Милом Ђукановићем да се његова криминална организација не дира”.

-Умјесто да ДПС буде забрањен као политичко крило организованог криминала што је сада већ јасно и међународном фактору који је уложио не мале ресурсе да помогне црногорском тужилаштву да дође до хапшења и разбијања тог нарко картела. И то не зато што су забринути за правду у Црној Гори него зато што су акције ДПС нарко картела постале пријетња интересима САД, казао је Медојевић.

Он је додао да “земља тоне у живом блату неријешеног насљеђа Ђукановића”.

Имамо сада међународни притисак да се похапсе вође Кавачког клана јер је он угрозио виталне интересе САД. Америка је формирала специјалну екипу тужилаца, која на дневном нивоу оперативно помаже нашем СПО-у и СДТ-у. Дакле, споља иде притисак и завршава се код Шуковића и Нововића. Зашто? Зато што Шуковић и Нововић немају политичку подршку предсједника Скупштине, предсједника државе и предсједника Владе, односно људи који су чланови Савјета за националну одбрану одакле је то требало да крене, као државна политика. Тако су СПО и СДТ остали у вакууму – Американци их притискају с једне стране за решење, а власти, посебно Влада, уопште се не баве тим феноменом. Једини добитник у таквој ситуацији је Ђукановић који се шепури и каже – ово су за мене све аматери, ја сам се са њима договорио, имам подршку међународне заједнице, рекао је Медојевић.

извор: адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!