Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојкова влада нема снаге да демонтира ДПС режим!

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић сматра да је Црној Гори неопходна реформска, одговорна, државотворна и демократска алтернатива.

Повјерење које је Јаков Милатовић добио од грађана на изборима, са собом носи огромно бреме одговорности за будући ток политичких процеса у земљи. Да ли је као предсједник државе спреман да испуни очекивања грађана који су га бирали, а који недвосмислено желе демонтажу болесног мафијашког режима Ђукановића, промјене политичког курса или је спреман да буде споредни играч и саучесник ДПС тајкуна, шверцера цигарета и кокаина које заступа Милојко Спајић. То је једино суштинско питање за постђукановићеву политичку елиту, каже Медојевић.

Наглашава да се премијер Милојко Спајић „својим понашањем, противзаконитим и криминалним одлукама као министар финансија препоручио ДПС тајкунима као поуздан партнер који је склон криминалу и корупцији и они ће га свим силама гурати као свог фаворита.“

-Влада Спајића је Влада идеолошког и политичког континуитета са Ђукановићевим режимом и са криминалом и корупцијом. Дил са Ђукановићем постигнут у мају 2020. о ниеговој заштити од кривично правног прогона је сада свима јасан. На сва кључна мјеста у финансијском систему постављени су кадрови Аца Ђукановића коме је апсолутна контрола токова прљавог новца приоритет број један, истиче Медојевић.

Он вјерује да је питање дисконтинуитета са „болесним ДПС мафијашким системом и наслеђем Ђукановића“ у ствари историјско питање опстанка Црне Горе као цивилизоване одрживе заједнице, али да нажалост, ова власт нема капацитет, нити политичку вољу за радикалне реформе и демонтажу ДПС режима.

-Самим тим, одговорност Милатовића је већа. Ово је политички тренутак за окупљање свих искрених реформатора, демократа и државотворних политичких структура. Сви треба да преузмемо одговорност, поручује Медојевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

УКРАШЕН ЦЕНТАР ПЉЕВАЉА: “Нек се чује на све стране, кад слободу Србин створи”!

ЈАХЕЛ ВИЛАН, ИЗРАЕЛСКИ АМБАСАДОР: У Сребреници није био геноцид!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

лубо

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

равна4

ГРУ ВЕРЗИЈА: Равногорска вила!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

беране

ВЕЧЕРАС У БЕРАНАМА: Вече српских пјесника!

равна4

СРБИ ПОМЕНИТЕ У МОЛИТВАМА: На данашњи дан 1893. године рођен Дража Михаиловић, вођа Трећег српског устанка и први герилац у поробљеној Европи!